Statuia de ceară a lui Abraham Lincoln a rămas fără cap, fiind topită de temperaturile de foc din Washington VIDEO

0
Publicat:

O statuie din ceară a președintelui SUA, amplasată în Washington, DC, a rămas fără cap din cauza temperaturilor caniculare. Monumentul din ceară va intra în reparații, anunță BBC.

Statuia de ceară a lui Abraham Lincoln, afectată de caniculă FOTO: FB
Statuia de ceară a lui Abraham Lincoln, afectată de caniculă FOTO: FB

De fapt, întreaga statuie a avut de suferit din cauza caniculei: capul s-a topit primul, apoi a venit rândul unui picior, care s-a lichefiat, la fel ca și o parte din jilțul președintelui.

Potrivit sursei citate, monumentul se află pe amplasamentul Camp Barker din Washington DC , o tabără de refugiați din perioada Războiului Civil, care adăpostea afro-americani înrobiți și eliberați. Aesta găzduiește, în prezent, o școală primară. Monumentul a fost amplasat în fața școlii elementare Garrison, ca parte a seriei The Wax Monument Series, realizată de artistul Sandy Williams IV din Virginia.

Replica este mai mult decât o statuie de ceară-este și o lumânare. Și nu este prima dată când a avut probleme cu topirea.

A heat wave hit the DMV area over the weekend, and one of the country's leaders paid the price. A wax sculpture of Abraham Lincoln began to melt from the temperatures and lost its head: https://t.co/DycXdkPgSM pic.twitter.com/d6LqeaRMOI

— Local 12/WKRC-TV (@Local12) June 25, 2024

Statuia a fost instalată în aceeași locație în septembrie anul trecut, dar prima versiune a monumentului de ceară includea peste 100 de fitiluri care au fost aprinse prematur, topind o parte semnificativă a instalației de artă înainte de ceremonia de inaugurare.

Replica, comandată de organizația non-profit CulturalDC, este cea de-a treia instalație din seria 40 ACRES Archive - The Wax Monument a lui Williams, care include replici din ceară ale unor monumente publice și simboluri culturale populare.

Zona capitalei americane s-a aflat sub alertă de caniculă iar temperaturile vor continua să se mențină ridicate aici pe tot parcursul săptămânii.

Capul de ceară a lui Abraham Lincoln urmează să fie atașat din nou în această săptămână. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite