Statele Unite suspendă asistenţa de securitate pentru Pakistan VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump EPA

Statele Unite au suspendat asistenţa de securitate pentru forţele pakistaneze, a precizat joi Departamentul de Stat, cerându-le, totodată, acestora„acţiuni decisive“ împotriva facţiunilor talibane stabilite în această ţară, relatează agenţia Belga.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert, nu a precizat însă valoarea ajutorului financiar îngheţat, dar a indicat că aceste sume se adaugă celor 255 de milioane de dolari - asistenţă militară deja suspendată.

Decizia de suspendare a asistenţei de securitate pentru forţele pakistaneze vine la scurt timp după ce liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a scris pe Twitter că  „Statele Unite au acordat în mod prostesc Pakistanului ajutoare în valoare de peste 33 de miliarde de dolari în ultimii 15 ani şi ei nu ne-au oferit decât minciuni şi înşelătorii, considerându-i proşti pe liderii noştri“. „Ei oferă refugiu teroriştilor pe care îi urmărim în Afganistan. Acest lucru nu va continua!“, a adăugat preşedintele SUA în mesajul său postat pe data de 1 ianuarie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite