Statele Unite recunosc o „nemulţumire tot mai mare” faţă de premierul Netanyahu

0
Publicat:

Discuția telefonică dintre Joe Biden şi prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, în cursul căreia preşedintele american a ridicat în premieră posibilitatea de a condiţiona sprijinul american pentru Israel, survine pe fondul unei „nemulţumiri tot mai mari” a SUA faţă de aliatul său, a spus un purtător de cuvânt al Casei Albe, relatează AFP, scrie AGERPRES.

John Kirby FOTO: Profimedia
John Kirby FOTO: Profimedia

„Da, există o nemulţumire în creştere”, a transmis presei purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, întrebat despre starea de spirit a preşedintelui Joe Biden, în timp ce premierul israelian Benjamin Netanyahu nu a reacţionat până acum la apelurile americane faţă de catastrofa umanitară din Gaza.

Statele Unite au cerut Israelului să permită o „creştere spectaculoasă” a ajutorului umanitar pentru Fâşia Gaza, afirmând că doresc să vadă măsuri concrete „în următoarele ore şi zile”.

„Ceea ce aşteptăm şi sperăm să vedem în orele şi zilele următoare este o creştere semnificativă a ajutorului umanitar, deschiderea de noi puncte de trecere şi o reducere a violenţei împotriva civililor şi cu siguranţă a lucrătorilor umanitari”, a subliniat John Kirby.

Țări din întreaga lume au condamnat atacul israelian asupra lucrătorilor umanitari străini în Gaza, în timp ce Israelul a anunţat deja că a fost vorba despre o greşeală şi că are loc o investigație asupra faptelor.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite