Statele Unite au sancţionat cinci căpitani de nave iraniene care au livrat petrol Venezuelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite au impus miercuri sancţiuni unor cinci căpitani de nave iraniene care au livrat petrol Venezuelei, iar secretarul de Stat Mike Pompeo a reafirmat sprijinul SUA pentru liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, relatează Reuters.

Vorbind la o conferinţă de presă la Departamentul de Stat, Pompeo a spus că navele au livrat aproximativ 1,5 milioane de barili de benzină şi componente asociate din Iran şi a avertizat marinarii să nu facă afaceri cu guvernul preşedintelui Nicolas Maduro, pe care Washingtonul doreşte să fie înlăturat de la putere.

”Ca urmare a sancţiunilor de astăzi, activele acestor căpitani au fost blocate. Carierele şi perspctivele lor vor avea de suferit din cauza sancţiunilor. Marinarii care se gândesc să lucreze cu Iranul şi Venezuela trebuie să înţeleagă că riscul de a lucra cu aceste regimuri opresive nu merită, a spus Pompeo.

”Administraţia Trump, care doreşte să blocheze comerţul cu energie al Iranului şi să înlăture regimul Maduro, a ameninţat cu represalii şi a avertizat porturile, companiile maritime şi asigurătorii să nu faciliteze circulaţia tancurilor petroliere.

Exporturile de petrol ale Venezuelei, care este stat membru al OPEC, se află aprope de cel mai redus nivel din ultimii 70 de ani, iar economia s-a prăbuşit, dar Maduro a rezistat, spre frustrarea administraţiei preşedintelui Donald Trump.

Începând din luna aprilie, Iranul a trimis Venezuelei cinci tancuri petroliere, cu o cantitate totală de circa 1,5 milioane de barili, dar livrările au contribuit prea puţin la reducerea cozilor lungi la benzinării.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite