Statele Unite au declarat dispărute 23 de specii de păsări, peşti şi alte vietăţi

0
0
Ciocănitoarea cu ciocul de fildeş era cea mai mare specie de ciocănitoare din SUA şi a fost acum declarată dispărută. FOTO Shutterstock
Ciocănitoarea cu ciocul de fildeş era cea mai mare specie de ciocănitoare din SUA şi a fost acum declarată dispărută. FOTO Shutterstock

US Fish and Wildlife Service (FWS) a declarat dispărute 23 de specii de păsări, peşti şi alte vietăţi şi a propus înlăturarea lor din Endangered Species Act (ESA), lege care protejează speciile aflate în pericol.

În total, 11 specii de păsări, una de liliac, două de peşti, una de plante şi opt tipuri de scoici au fost declarate dispărute.

FWS a transmis că a făcut determinarea pe baza „unei analize riguroase a ştiinţei disponibile pentru fiecare dintre aceste specii”.

„Fiecare dintre aceste 23 de specii reprezintă o pierdere permanentă pentru patrimoniul natural al ţării noastre şi pentru biodiversitatea globală”, a spus Bridget Fahey, care supraveghează clasificarea speciilor pentru Fish and Wildlife Service. „Este un memento grăitor că extincţia este o consecinţă a schimbărilor de mediu cauzate de om”.

Ciocănitoarea cu ciocul de fildeş era cea mai mare specie de ciocănitoare din SUA şi a fost acum declarată dispărută. În 1967, a fost listată ca în pericol.

O altă pasăre declarată dispărută este pitulicea lui Bachman, una dintre rarele păsări cântătoare din America de Nord. A fost de asemenea listată în 1967 ca fiind în pericol.

Opt specii de păsări din Hawaii şi liliacul de fructe Marianas din insula Guam din Pacific se află pe aceeaşi listă.

FWS a mai transmis că protecţia pe care a acordat-o ESA, care a intrat în vigoare în 1973, a venit prea târziu pentru aceste specii.

A fost subliniat că legea a avut succes totuşi în prevenirea dispariţiei a peste 99% dintre speciile listate ca fiind în pericol şi că este nevoie de ea acum mai mult ca niciodată.

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite