Senatul SUA îl aprobă pe Powell pentru al doilea mandat ca şef al Fed. Jerome Powell este în funcţie din februarie 2018

0
0
Foto: FED
Foto: FED

Senatul Congresului SUA a aprobat joi candidatura actualului preşedinte al Sistemului Federal de Rezervă al SUA (FRS) Jerome Powell pentru un al doilea mandat în această postare. Întâlnirea a fost difuzată de postul TV C-Span.

Powell a fost susţinut de 80 de senatori, în timp ce 19 parlamentari au votat împotriva re-numirii sale.

Preşedintele american Joe Biden a salutat ulterior confirmarea lui Powell, precum şi o serie de alte nominalizări în Consiliul guvernatorilor Fed.

„Am spus clar că lupta împotriva inflaţiei este prioritatea mea principală la nivel intern. Sunt încântat să văd că Senatul, confirmând nominalizaţii mei la Fed, a făcut un pas înainte pe agenda mea pentru a ţine inflaţia sub control. <...> Fed are un rol primordial în combaterea inflaţiei, iar aceşti membri înalt calificaţi ai consiliului de administraţie vor aduce abilităţile şi cunoştinţele necesare în acest moment critic”, a spus liderul american într-o declaraţie scrisă.

Powell este şeful Fed din februarie 2018. El a fost nominalizat pentru această funcţie de fostul preşedinte american Donald Trump. Republicanul l-a supus adesea pe Powell unor critici severe.

Fed joaca rolul unei banci centrale în Statele Unite, urmărind politica monetară a ţării prin influenţarea condiţiilor de circulaţie monetară şi determinarea ratei creditului bancar. Fed reuneşte 12 bănci ale Rezervei Federale situate în marile oraşe din SUA. Consiliul guvernatorilor Fed este format din şapte persoane şi este organul de conducere al acestui departament. Membrii obişnuiţi sunt numiţi pentru un mandat de 14 ani, şeful Fed - pentru patru ani.

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite