Şeful unui gigant alimentar din SUA acceptă provocarea de a trăi cu un tichet de masă pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimentele cumpărate anul trecut de primarul Philadelphiei MichaelNutter, care s-a alăturat campaniei sociale
Alimentele cumpărate anul trecut de primarul Philadelphiei MichaelNutter, care s-a alăturat campaniei sociale

Directorul executiv al lanţului american de restaurante Panera Bread este îndeajuns de bogat încât să îşi cumpere o masă în orice restaurant doreşte,dar  şi-a luat angajamentul de a renunţa pentru o săptămâna la confortul obişnuit. Afaceristul a acceptat provocarea de a trăi şapte zile cu numai 4,50 dolari pe zi, pentru a experimenta stilul de viaţă al oamenilor care depinde de bonurile de masă.

Numit „provocarea SNAP”, experimentul presupune cumpărarea hranei folosind doar banii pe care o familie i-ar primi din partea Programului Suplimentar de Asistenţă Socială (SNAP), cunoscut drept programul tichetelor de masă.

Ron Schaich, directorul executiv al lanţului de restaurante şi cafenele Panera Bread, extins în Statele Unite ale Americii şi în Canada, detaliază experienţa lui pe contul de LinkedIn. Acesta a acceptat provocarea cu doar câteva zile înainte ca membrii Casei Reprezentativelor să voteze reducerea fondurilor SNAP cu 40 de miliarde de dolari în următorii zece ani, potrivit ziarului „The Los Angeles Times”.

Deşi a trecut puţin peste jumătatea din perioada pe care şi-a asumat-o, Shaich a spus că simte aproape mereu disconfortul foamei. „Nu pot să nu mă gândesc la mâncare”, a scris afaceristul pe contul său de LinkedIn. „Probabil credeţi că glumesc (sau poate vă gândiţi că este normal din moment ce lucrez pentru o companie din industria alimentară), dar promit că nu este aşa.”

În ultimele zile, gândurile mele s-au concentrat doar la mâncare. Când este următoarea mea masă? Câtă mâncare mi-a mai rămas? Mă va ajuta să trec peste această săptămână? Cum ar trebui să-mi cheltui ultimii dolari”, a mai spus Shaich.

În momentul în care a fost nevoit să facă cumpărături cu un buget de doar 31,50 dolari, americanul a realizat că este nevoit să facă alegeri mai nesănătoase, pentru a-şi lua mai degrabă alimente bogate în carbohidraţi în locul legumelor şi fructelor mai scumpte.

Shaich este doar una dintre personalităţile americane ce iau parte la proiectul Luna Acţiunii Foamei (Hunger Action Month), care îşi propune să scoată în evidenţă provocările zilnice experimentate de peste 47 de milioane de oameni din SUA, care trăiesc pe baza tichetelor de masă.

Casa Reprezentativelor se va reuni la sfârşitul acestei săptămâni pentru a hotărî viitorul proiectului de lege care ar urma să taie din finanţarea alocată SNAP. Dacă legea va fi aprobată, între patru şi şase milioane de americani nu vor mai avea dreptul de a solicita tichete de masă, potrivit analizei Centrului de Buget din SUA.

 

 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite