FOTO VIDEO Prinţul Harry se pregăteşte pentru o expediţie la Polul Sud: a stat aproape o zi într-o cameră frigorifică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţul Harry va merge la Polul Sud, în numele actelor de caritate. FOTO:Getty Images
Prinţul Harry va merge la Polul Sud, în numele actelor de caritate. FOTO:Getty Images

Prinţul Harry al Marii Britanii a petrecut o zi întreagă într-o încăpere frigorifică la -35 de grade Celsius, pregătindu-se pentru o expediţie la Polul Sud, în numele binefacerilor. Harry a acceptat provocarea celui mai dificil act de caritate pe care l-a făcut până acum, iar expediţia va începe pe 16 septembrie.

Harry, care va împlini 29 de ani pe 22 septembrie, a petrecut 24 de ore într-un simulator care a recreat condiţiile de la Polul Sud, alături de ceilalţi patru membri ai echipei sale. Aceştia vor lua parte la o expediţie către Polul Sud, organizată de fundaţia de caritate „Walking with the Wounded” („Mergând alături de cei răniţi”).

Echipa britanicilor, formată din Prinţul Harry şi încă patru soldaţi care au fost răniţi în timpul misiunilor armatei, va concura alături de cea a americanilor şi a celor din Commonwealth. Aceştia trebuie să parcurgă un traseu de 320 de kilometri în zona Polului Sud, la temperaturi extreme.

„Ca parte a antrenamentului în desfăşurare, echipele vor petrece 24 de ore, începând de astăzi, în camere reci pentru a se aclimatiza la unele dintre cele mai dure condiţii de pe Pământ”, a declarat un purtător de cuvânt al Fundaţiei, al cărei patron este Harry.

Grupul britanicilor, cunoscut şi sub numele de Echipa Glenfiddich, va zbura spre Cape Town, Africa de Sud, pe 16 noiembrie, iar apoi spre Novo, în Antarctica, unde vor staţiona câteva zile pentru a face ultima verificare a echipamentului şi pentru a se obişnui cu vremea.

În timpul expediţiei de patru săptămâni, participanţii la concurs vor trage sănii ce cântăresc peste 70 de kilograme şi vor fi nevoiţi să facă faţă unor temperaturi de -45 de grade Celsius, într-o zonă unde bat vânturi de 50 de metri pe oră. Britanicii au stabilit un ritm zilnic între 15 şi 20 de kilometri parcurşi.

Fundaţia Walking With The Wounded strânge fonduri pentru reeducarea şi reinstruirea soldaţilor care au fost răniţi în timpul operaţiunilor militare, menite să-i ajute să găsească o slujbă după retragerea din armată.

Prinţul Harry al Marii Britanii a stat 20 de ore într-o cameră frigorifică

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite