Şeful Pentagonului cere Turciei să nu lanseze o nouă ofensivă în Siria

0
Publicat:

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, i-a comunicat miercuri într-o conversaţie telefonică omologului său turc, Hulusi Akar,"opoziţia sa puternică" faţă de lansarea de către Ankara a unei noi ofensive în Siria.

Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

"Secretarul Austin a cerut dezescaladare şi a împărtăşit opoziţia puternică a Departamentului faţă de o nouă operaţiune militară turcă în Siria", informează Reuters citând un comunicat al Pentagonului.

Turcia a efectuat o serie de raiduri aeriene în nord-estul Siriei pe 20 noiembrie asupra poziţiilor luptătorilor kurzi, membri ai unor grupări pe care Ankara li consideră teroriste, iar preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi-a reiterat săptămâna trecută intenţia de a ordona,"când va veni momentul", o ofensivă terestră.

Oficialul american a transmis, de asemenea, condoleanţe pentru victimele atacului de la Istanbul, din 13 noiembrie, care a ucis şase persoane şi a rănit peste 80.

"El şi-a exprimat îngrijorarea faţă de escaladarea acţiunii în nordul Siriei şi Turcia, inclusiv recentele lovituri aeriene, dintre care unele au ameninţat direct siguranţa personalului american care colaborează cu parteneri locali din Siria pentru a învinge gruparea Stat Islamic", se spune în comunicatul Pentagonului.

Cu o zi înaintea acestei conversaţii telefonice, purtătorul de cuvânt al Pentagonului declarase că o operaţiune terestră a Turciei în Siria ar risca să compromită câştigurile luptei împotriva grupării Stat Islamic din această ţară.   

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite