Secretarul de stat al SUA: Sunt absolut convins că Putin va eşua. Poţi cuceri un oraş, dar nu poţi cuceri inimile oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat, miercuri, că este ”absolut convins că Putin va eşua, iar Rusia va suferi o înfrângere strategică”, conform CNN.

”După cum am mai spus, poţi câştiga o bătălie, dar asta nu înseamnă să câştigi războiul, dimpotrivă. Poţi cuceri un oraş, dar nu poţi cuceri inimile şi minţile oamenilor săi, iar ucrainenii demonstrează asta în fiecare zi”, a spus Blinken, în cadrul unei conferinţe de presă, alături de omologul său britanic, Liz Truss.

”Dacă obiectivul lui Putin este de a impune un fel de regim marionetă prin înlocuirea guvernului existent cu unul pe placul lui, cred că este destul de evident din răspunsul poporului ucrainean că nu vor accepta niciodată acest lucru”, a mai afirmat oficialul american.

”Şi dacă încearcă să impună un astfel de regim marionetă prin menţinerea forţelor ruse în Ucraina, va fi un dezastru prelungit şi sângeros, iar Rusia va continua să sufere cumplit”, a mai menţionat Blinken.

Blinken a spus că SUA au căutat să ofere rampe de ieşire liderului rus, dar ”de fiecare dată când a existat o oportunitate de a le accepta,, a apăsat pe acceleraţie şi a continuat în această direcţie îngrozitoare pe care o urmăreşte”.

Oficialul SUA a subliniat că Rusia deja ”a eşuat în ceea ce priveşte obiectivele sale principale”.

”Nu a reuşit să ocupe Ucraina. Nu va fi capabil să ocupe Ucraina pe termen lung, indiferent de victoriile tactice pe care le poate obţine”, a continuat el.

Blinken a adăugat că sancţiunile economice impuse au ”şters 30 de ani din progresul Rusiei de a se integra pe scena mondială”, iar ”exodul dramatic” al companiilor internaţionale din Rusia are ”un impact profund” atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite