Șase persoane au murit după ce două aeronave s-au ciocnit în aer, la Dallas | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șase persoane au murit, după ce două aeronave din cel de-al Doilea Război Mondial s-au ciocnit şi au căzut în timpul unui spectacol aerian, sâmbătă, în Dallas, a afirmat, duminică, un ales local, relatează AFP.

Un bombardier Boeing B-17 Flying Fortress şi un avion de vânătoare Bell P-63 KingCobra s-au ciocnit în aer în jurul orei 13:20 (19:20 GMT), a transmis Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) într-un comunicat. 

Conform medicilor legiști din comitatul Dallas, șase persoane au murit în total în urma accidentului de ieri de la Wings over Dallas Air Show”, a afirmat Clay Jenkins, pe Twitter. 

Autoritățile vor continua să lucreze astăzi la anchetă și la identificarea decedaților”, a mai adăugat Jenkins. 

Unul dintre avioanele care s-au ciocnit la un show aerian în Dallas.
Șase persoane au murit după ce două avioane s-au ciocnit. FOTO Profimedia

Coliziunea a avut loc pe aeroportul „Dallas Executive”, care este situat la circa zece kilometri sud de metropola texană, în timpul unui spectacol cu avioane militare din anii '40. 

Martorii au publicat online clipuri video cu accidentul aviatic. 

Primarul orașului Dallas Eric Johnson a afirmat pe Twitter că „niciun spectator sau nimeni de la sol nu a fost rănit”. 

Sindicatul piloților Allied Pilots Association a confirmat, sâmbătă seara, că doi dintre membrii săi pensionari au murit la bordul aeronavei B-17. 

Liderul Forțelor Aeriene Comemorative (CAF), Hank Coates, a afirmat în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc la scurt timp după accidentul aviatic, că B-17 operează în mod obișnuit cu patru sau cinci membri ai echipajului, în vreme ce P-63 are un singur pilot. 

De asemenea, CAF a organizat acest eveniment. 

Coates a mai declarat că piloții care operează aceste aeronave în timpul unor asemenea spectacole erau voluntari experimentați, cu „o pregătire foarte extinsă”.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite