Salman Rushdie a fost scos de pe ventilator şi poate vorbi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto epa efe
foto epa efe

Autorul Salman Rushdie a fost scos de pe ventilator, după ce a ajuns în stare critică la spital în urma unui atac din timpul evenimentului pe care îl găzduia la New York.

Salman Rushdie, în vârstă de 74 de ani, dă semne de revenire după atacul cumplit pe care l-a suferit în urmă cu câteva zile. Autorul a fost scos de pe ventilator şi poate din nou să vorbească, relatează BBC.

Michael Hill, preşedintele instituţiei Chautauqua, acolo unde a fost atacat Rushdie, a confirmat ştirea pe reţelele de socializare, unde a scris că "Salman Rushdie a ieşit de pe ventilator şi vorbeşte! Rugăciunile continuă din partea tuturor".

De asemenea, vestea că Rushdie este stabil şi poate vorbi a fost confirmată şi de agentul acestuia, care anterior spunea că autorul şi-ar putea pierde un ochi din cauza atacului care i-a mai produs o leziune la ficat şi o ruptură a nervilor la un braţ.

Autorul atacului, Hatar Matar, este acuzat că a urcat pe scenă şi la înjunghiat pe Rushdie de cel puţin 10 ori în faţă, gât şi abdomen. Bărbatul acuzat a pledat nevinovat, sâmbătă, pentru tentativă de omor. 

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite