Bărbatul care l-a înjunghiat pe scriitorul Salman Rushdie a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor

0
0
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Hadi Matar (24 ani), bărbatul care l-a înjunghiat pe scriitorul Salman Rushdie a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor de gradul doi şi agresiune de gradul doi.

Infracţiunile de gradul doi sunt cele care nu sunt premeditate sau planificate, ci mai degrabă comise impulsiv. Potrivit criminaaldefenselawyer.com, în astfel de cazuri pedeapsa poate fi de 5 până la 15 ani de închisoare.

După atacul de vineri, agresorul a fost plasat în detenţie fără cauţiune.

Scriitorul Salman Rushdie, care s-a născut în India şi care şi-a petrecut mai mulţi ani ascunzându-se după ce Iranul le-a cerut musulmanilor să îl ucidă din cauza scrierilor sale, a fost operat după ce a fost înjunghiat, fiind conectat la un ventilator, şi cel mai probabil îşi va pierde un ochi.

Rushdie a fost înjunghiat vineri seară în gât şi în tors, vineri, în timp ce era pe scenă la o prelegere în statul New York. După o intervenţie care a durat mai multe ore, Rushdie a fost conectat la un ventilator dar nu putea vorbi.

Atacul a fost condamnat de scriitori şi politicieni din întreaga lume ca un asalt asupra libertăţii de expresie.

Rushdie, în vârstă de 75 de ani, era prezentat pentru a vorbi în faţa a sute de persoane despre libertatea artistică la Institutul Chautauqua din vestul statului New York, când un bărbat s-a repezit pe scenă şi s-a aruncat asupra scriitorului.

Şocaţi, cei prezenţi au ajutat la îndepărtarea agresorului de pe Rushdie, care căzuse la podea. Un poliţist care asigura securitate la eveniment l-a arestat pe atacator. Poliţia l-a identificat pe suspect ca Hadi Matar, un bărbat de 24 de ani din Fairview, New Jersey, care cumpărase un bilet la eveniment.

Un medic aflat în public i-a acordat scriitorului primul ajutor până la sosirea serviciilor de urgenţă.

Poliţia a anunţat că lucra împreună cu investigatorii federali pentru a stabili motivul, dar nu a descris arma folosită.

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite