Rezultatele Loteriei Vizelor pentru 2012 au fost anulate. 22.000 de persoane, printre care şi români, au fost înştiinţate greşit că au fost selectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii care au crezut că au obţinut viză pentru 2012 au în aceste zile parte de o adevărată lovitură, după ce oficialii americani au anunţat că întreaga procedură va fi reluată, iar noile rezultate vor fi anunţate pe 15 iulie, informează site-ul Departamentului de stat american.

Potrivit unui oficial american, citat de Reuters, peste 22.000 de persoane au fost informate "în mod gresit" că au fost selecţionate pentru programul Loteria Vizelor 2012. Se pare că a fost vorba despre o eroare tehnică.

Este pentru prima oară în istoria de zece ani a Loteriei Vizelor când este anulată o extragere.

Loteria se desfăşoară în două etape. În prima fază, aplicanţii sunt selectaţi de computer, iar în a doua aceştia se prezintă la ambasadele ţărilor lor pentru a obţine viza. Prin acept program, SUA pune la bătaie circa 50.000 de vize pe an pentru străinii care îndeplinesc anumite cerinţe stricte. Numărul solicitărilor, la nivel global, se ridică la circa 10 milioane. Anul trecut au plecat aproape 900 de români prin Loterie.

Cei selectaţi iniţial de calculator au fost anunţaţi începând cu 1 mai, odată cu introducerea noului sistem electronic, care a eliminat înştiinţările pe hârtie, şi se pare că erau dintre cei care au aplicat în prima sau în a doua zi a perioadei de înscriere, respectiv 5 sau 6 octombrie, şi nu din întreaga perioada de înscrieri, care a durat 30 de zile.

Românii care doreau să emigreze în SUA au depus formularele  pentru 2012 între 5 octombrie 2010 şi 3 noiembrie 2010, pe site-ul www.dvlottery.state.gov, şi, pentru prima oară, perioada de depunere a fost mai scurtă, iar înştiinţările pe hârtie au fost eliminate.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite