Reprimarea protestelor din China este un semn de slăbiciune al regimului, afirmă Antony Blinken

0
0

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat miercuri, la Bucureşti, că reprimarea de către China a protestelor împotriva restricţiilor sanitare anti-COVID este un semn de slăbiciune din partea liderilor comunişti, transmite AFP.

Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Oamenii din toate ţările au dreptul să îşi exprime frustrarea protestând paşnic, a declarat Blinken pentru NBC."Când vedem că guvernul ia măsuri masive de represiune pentru a împiedica acest lucru, acesta nu este un semn de putere, ci un semn de slăbiciune", a declarat şeful diplomaţiei americane întrebat despre situaţia din China.

Antony Blinken, aflat în România pentru a participa la Reuniunea şefilor diplomaţiilor din ţările membre NATO, intenţionează să viziteze China anul viitor, într-un context internaţional marcat de tensiuni în relaţia dintre Washington şi Beijing.

Secretarul de stat american a declarat că politica "zero COVID" nu este "ceva ce am face" în Statele Unite, unde autorităţile s-au concentrat mai degrabă pe vaccinuri, testări şi tratamente.

"China trebuie să găsească o modalitate de a avansa în gestionarea COVID, o modalitate care să răspundă nevoilor de sănătate, dar şi nevoilor populaţiei", a adăugat el.

Autorităţile chineze se confruntă cu o mişcare naţională de furie împotriva restricţiilor sanitare, cea mai răspândită mişcare de protest de la mobilizările pro-democraţie din 1989.

Preşedintele american Joe Biden, care s-a întâlnit cu preşedintele chinez Xi Jinping la Bali în luna noiembrie, a declarat luni că urmăreşte îndeaproape protestele din China.  

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite