Râul atmosferic: trei morți în urma precipitaților record care au lovit California | VIDEO

0
Publicat:

Ploile torențiale, inundațiile, alunecările de teren și penele de curent au făcut prăpăd în California. Minimum trei persoane au murit în urma căderilor de copaci, relatează BBC.

Pompierii au răspuns la peste 130 de incidente provocate de inundații și au efectuat mai multe operațiuni de salvare de la debutul potopului. 

Meteorologii susțin că ploile abundente și inundațiile care pun în pericol viața vor continua până marți. Precipitațiile record l-au făcut pe guvernator să declare stare de urgență în opt comitate. 

Ploile abundente sunt aduse de un „râu atomsferic”, un gigantic culoar de ploaie care transportă vaporii de apă înmagazinaţi la tropice.  

Copac căzut
Aceeași furtună a adus și ninsori foarte abundente în întreaga regiune. Foto Captură video YouTube

Autoritățile au emis ordine de evacuare pentru unele cartiere din sudul statului, inclusiv în Los Angeles, unde edilii au declarat stare de urgență. 

Este vital, acum mai mult ca oricând, să rămâneți în siguranță și să nu circulați pe șosele", a transmis luni primarul din Los Angeles, Karen Bass. „Ieșiți din casă doar dacă este absolut necesar", a mai recomandat el. 

Mai la nord, San Francisco și zone din jurul său au înregistrat alunecări de teren. 

Trei bărbați au murit în urma căderilor de copaci, dintre care unul în Sacramento Valley, iar un altul după ce un copac s-a prăbușit peste o locuință din Santa Cruz County, au anunțat autoritățile. 

De asemenea, un alt bărbat a murit în Yuba City, în nordul Californiei. 

Aceeași furtună a adus și ninsori foarte abundente în întreaga regiune. Luni, o avalanșă a afectat o stațiune de schi din Lee Canyon, în apropiere de Las Vegas, Nevada, însă nu au fost înregistrate victime. 

În zona Los Angeles au fost raportate alunecări de teren. Duminică, 16 locuitori au fost nevoiți să își părăsească locuințele din Hollywood Hills după ce alunecările de teren au distrus clădirile din temelii. 

Pagube au fost raportate și în cartierele luxoase Bel Air și Beverly Hills din Los Angeles. 

Vânturi puternice de până la 112 km/h au provocat, de asemenea, pene de curent și copaci doborâți. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite