VIDEO Povestea fetiţei care a devenit simbol după masacrul din Connecticut: „Cântărea doar 30 de kilograme, dar era de o forţă extraordinară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emilie Parker (6 ani), una dintre victimele masacrului de la Newtown FOTO: REUTERS
Emilie Parker (6 ani), una dintre victimele masacrului de la Newtown FOTO: REUTERS

„Nu felul în care a murit Emilie va conta, ci felul în care a trăit“, scrie cotidianul american Los Angeles Times care spune poveştile victimelor masacrului de vineri din SUA.

„Emilie cântărea doar 30 de kilograme, dar copila blondă cu ochi albaştri era de o forţă extraordinară“, scriu reporterii Laura J. Nelson, Andrew Khouri şi Maris Gerber în ediţia online a cotidianul „The Los Angeles Times“.

Materialul de pe siteul publicaţiei americane, intitulat Vineri, Adam Lanza, un tânăr de 20 de ani, a deschis focul asupra copiilor şi a profesorilor din şcoală.

În urma masacrului, au fost ucişi 20 de copiii şi 6 profesoare.

Emilie Parker, în vârstă de şase ani este una dintre cele 12 fetiţe care şi-au pierdut viaţa în urma atacului.  

Robbie Parker, tatăl fetiţei, a vorbit cu reporterii americani la scurt timp după ce poliţia a anunţat numele şi vârsta vicitmelor, notează „The Huffington Post“, care a postat pe site-ul său un fişier video cu declaraţiile lui Parker.

 „Vreau să aduc sincere condoleanţe familiilor care au fost direct afectate de acest atac“ , a declarat Robbie Parker, în vârstă de 30 de ani. Avea respiraţia sacadată în încercarea de a nu plânge. „Inclusiv familiei atacatorului”, a continuat. „Nu pot să-mi imaginez cât de dură trebuie să fie această experienţă pentru voi”.

„Fiica mea Emilie ar fi fost prima care şi-ar fi oferit dragostea şi susţinerea faţă de toate victimele. Vreau să vorbesc despre cât de minunată era Emilie”

Robbie Parker a povestit despre Emilie: „Era o fetiţă foarte isteaţă, creativă şi iubitoare. Era tot timpul gata să încerce lucruri noi şi îi înveselea mereu pe cei care aveau nevoie”.

„Lumea e un loc mai bun pentru că Emilie a trăit aici. Sunt binecuvântat să fiu tatăl ei.”

Pe surorile mai mici le învăţa să citească  şi să deseneze. Parker a spus că s-a străduit să le explice celorlate două fete, în vârsta de trei şi de patru ani că sora lor a murit. 

Robbie Parker şi-a văzut fiica ultima dată vineri dimineaţa, înainte de a pleca la serviciu. „O învăţam portugheza şi ultimele ei cuvinte au fost în portugheză”.

Parker, asistent medical, la terapie intensivă, a mai povestit reporterilor americani că în momentul atacului nu a putut pleca de la serviciu. A vorbit tot timpul la telefon cu soţia sa, Alissa, care s-a grăbit să ajungă la şcoală.

Moartea lui Emilie şi a celorlalţi 19 copii, toţi cu vârste de şase şi şapte ani, trebuie „să ne facă mai buni, mai sensibili şi mai atenţi faţă de ceilalţi”, a mai declarat Parker.

Familia Parker s-a mutat din Utah în Connecticut în urmă cu opt ani, scriu reporterii de la „The Los Angeles Times“. „O artistă“, Emilie avea mereu creioane şi carioci la ea şi făcea pe loc desene şi felicitări pe care le dăruia apropiaţilor, scrie cotidianul american.

„De câte ori Emilie vedea pe cineva că e frustrat sau nervos înşfăca o bucată de hârtie şi le desena ceva frumos sau să le scria câteva cuvinte“, a povestit tatăl fetiţei reporterilor americani.

În octombrie, a mai spus Parker, Emilie tocmai strecurase un astfel de desen în sicriul bunicului său care murise într-un tragic accident.  

„Cu această descriere simplă, Parker a dat chip unei tragedii naţionale“, scriu reporterii de la „Los Angeles Times“.

O pagină de Facebook a fost făcută în memoria micuţei Emilie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite