Procurorul general al SUA îi acuză pe democraţi că vor să distrugă instituţiile liberale şi să instaureze „un substitut de religie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul general al SUA William Barr FOTO Guliver / Getty Images / Bill Pugliano
Procurorul general al SUA William Barr FOTO Guliver / Getty Images / Bill Pugliano

Procurorul general al SUA, William Barr , a lansat un atac partizan la adresa Partidului Democrat în cadrul unui interviu difuzat duminică, susţinând că stânga crede în „distrugerea sistemului” şi urmăreşte victoria absolută ca „substitut pentru religie”, relatează Reuters.

Totodată, Barr a declarat într-un interviu pentru Fox News, realizat de moderatorul conservator  Mark Levin, că este îngrijorat în privinţa unui număr crescut al voturilor prin corespondenţă, întrucât se poate ajunge la contestarea alegerilor prezidenţiale  din noiembrie

.

Procurorul general al SUA  a apreciat că democraţii s-au distanţat de valorile liberale clasice ca să devină un „Partid Revoluţionar rousseauian” ce vrea să demoleze instituţiile de la baza ţării.

„Ei nu sunt interesaţi să ajungă la un compromis şi nici la un schimb dialectic de opinii. Singurul lor interes este victoria totală.

Este o religie seculară. Este un substitut de religie”, a denunţat Barr.

Comentariile sale vin la aproape două săptămâni de la o audiere disputată înaintea Comitetului Judiciar al Camerei Reprezentanţilor unde Barr răspuns acuzaţiilor că a intervenit în favoarea aliaţilor lui Trump şi a trimis agenţi federali la protestele contra forţelor de ordine din oraşul Portland.

Barr a denunţat defăimarea nedreaptă a poliţiei şi atacuri violente asupra protestelor naţionale după moartea afro-americanului George Floyd, explicând că în schimb ar trebui acordată o mai mare atenţie valurilor de violenţă din anumite oraşe - soldate cu moartea mai multor persoane de culoare.

Rasismul sistematic există, a spus Barr, însă cel mai „bun exemplu” se regăseşte în sistemul educaţional care nu a reuşit să ţină cont de nevoile tinerilor de culoare. El a indicat spre alegerea şcolii ca una din soluţiile problemei - o politică susţinută şi de preşedintele american Donald Trump.

„Cred că vieţile negrilor contează, dar mai cred şi că toate vieţile persoanelor de culoare contează. Mai mult, nu cred că nu este doar despre protejarea siguranţei lor fizice, ci şi de oportunităţi economice - iar această administraţie asta a făcut”, a spus Barr.

Barr s-a arătat „foarte îngrijorat” cu privire la votul prin corespondenţă, subliniind că problema nu sunt cetăţenii care aleg acest sistem întrucât nu pot vota altminteri, ci „ideea că, fără a primi o solicitare în acest sens de la votanţi, se trimit formulare de vot - mii şi mii - este cu adevărat înspăimântătoare, pentru că o mare parte din ele vor ajunge la adrese vechi ale populaţiei”.

Or „asta poate cu uşurinţă crea o situaţie în care să avem un scrutin contestat”. a spus Barr.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite