Prima demisie în scandalul Snowden. Directorul Adjunct al CIA se retrage din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Adjunct al CIA, Michael Morell, a anunţat astăzi că se va retrage din funcţie pentru a „petrece mai mult timp cu familia”, după 33 de serviciu activ în cadrul agenţiei americane de intelligence.

Anunţul privind pensionarea sa prematură apare  în momentul celui mai mare scandal apărut în agenţiile americane de securitate, din ultimul deceniu. 

Edward Snowden, angajat al NSA (Agenţia Naţională de Securitate) a declanşat o adevărată furtună în presa internaţională după ce a dezvăluit informaţii ultra-secrete despre  programul NSA de spionaj asupra populaţiei.

Analiştii afirmă decizia lui Morell de a se pensiona prematur este strâns legată de scandalul monitorizării la scară largă, pe care l-a făcut public Snowden.

Michael Morell a fost consilier al preşedintelui George W. Bush înainte de atacurile de la 11 septembrie, a stat alături de preşedintele Obama în noaptea în care Osama Bin Laden a fost capturat, şi a devenit o figură extreme de important, după demisia fostului director al CIA, David Patraeus.

Morelle va rămâne în funcţie până pe 9 august, conform declaraţiei de presă, şi va fi înlocuit de Avril Haines, proaspăt numită în funcţie de către Casa Albă.

Sunt pasionat de două lucruri în viaţă: Agenţia şi familia mea. Şi în timp ce am oferit totul Agenţiei şi misiunii sale esenţiale, timp de 3 decenii, acum este timpul ca eu să ofer tot ce am familiei mele, a declarat Directorul Adjunct al CIA, Michael Morell

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite