Preşedintele SUA nu ştie dacă îl va mai menţine în funcţie pe şeful diplomaţiei Rex Tillerson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că nu ştie sigur dacă secretarul său de stat Rex Tillerson va rămâne sau nu în funcţie pentru restul mandatului său prezidenţial şi şi-a exprimat nemulţumirea că o parte a personalului Departamentului de Stat nu sprijină agenda sa prezidenţială.

Într-un interviu pentru Fox News, difuzat joi seară, preşedintele Trump a atacat personalul Departamentului de Stat, afirmând că el, Donald Trump, este singurul care hotărăşte politica externă a SUA.

 „Singurul care contează sunt eu. Eu sunt singurul care contează, pentru că, atunci când e vorba de politica externă, eu sunt cel care decide cum va fi aceasta”, a declarat preşedintele SUA. Întrebat dacă intenţionează să îl menţină pe Rex Tillerson în funcţie, preşedintele Trump a subliniat: „Ei bine, vom vedea. Nu ştiu”.

Donald Trump a plecat vineri într-o călătorie în Asia împreună cu secretarul său de stat, pe fondul mai multor luni de conflict între cei doi.

Preşedintele american, Donald Trump, a ajuns vineri în Hawaii, la începutul celui mai lung turneu în Asia al unui lider american, în mai bine de un sfert de secol, căutând sprijin pentru a exercita presiuni asupra Coreei de Nord în actuala criză nucleară. Aeronava Air Force One a aterizat la Joint Base Hickam, iar Trump şi soţia sa, Melania, au fost întâmpinaţi cu tradiţionalele coliere hawaiene. 

image

FOTO AFP  

Trump a mers la baza apropiată, Camp Smith, pentru a primi informaţii clasificate din partea liderilor Comandamentului Pacific, iar ulterior va vizita Pearl Harbor şi monumentul USS Arizona, în memoria marinarilor americani ucişi în timpul bombardamentului Japoniei de la baza navală americană, la 7 decembrie 1941

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite