Președintele Joe Biden a primit o doză actualizată de vaccin împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joe Biden, în vârstă de 80 ani, a fost vaccinat cu o doză actualizată îmotriva COVID-19, precum și vaccinul antigripal annual, a anunțat medicul său personal, transmite AFP, scrie Agerpres.

Joe Biden FOTO: Profimedia
Joe Biden FOTO: Profimedia

Întrucât intrăm în sezonul răcelilor și al gripei, președintele îi încurajează pe toți americanii să-i urmeze exemplul”, a scris medicul personal al preşedintelui, Kevin O'Connor.

Președintele american a primit ”acum câteva săptămâni” un nou vaccin împotriva virusului respirator sinciţial (VRS), responsabil de infecţii respiratorii şi care se poate dovedi periculos pentru vârstnici şi copii mici.

Autorităţile sanitare din SUA recomandă tuturor americanilor care au împlinit 60 de ani să se vaccineze împotriva VRS.

Acestea au autorizat săptămâna trecută o versiune actualizată a vaccinurilor împotriva COVID-19 de la Pfizer şi Moderna, mai bine adaptată la variantele virusului aflate acum în circulaţie.

Numărul persoanelor spitalizate datorită COVID-19 au crescut în Statele Unite în ultimele săptămâni, dar succesul acestei noi campanii de vaccinare este incert, în condiţiile în care doar 17% din populaţie s-a vaccinat cu precedenta doză de rapel împotriva COVID-19.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite