Predarea subiectelor legate de LGBT+ ar putea fi interzisă în școlile din Florida

0
Publicat:

Guvernatorul republican al statului american Florida, Ron DeSantis, vrea să interzică predarea subiectelor legate de orientarea sexuală sau identitatea de gen la toate nivelurile şcolare, relatează AFP, citată de Agerpres.

Steagul LGBT. FOTO Shutterstock
Steagul LGBT. FOTO Shutterstock

Interzicerea ar însemna extinderea unei legi extrem de controversate care acum se aplică doar pentru învăţământul primar.

Propunerea administraţiei sale, validată deja de autorităţile locale responsabile cu educaţia,  nu necesită aprobarea parlamentului din Florida, urmând să fie supusă votului Consiliului Educaţiei din acest stat la 19 aprilie.

În cazul în care va fi adoptată, predarea „intenţionată" a acestor subiecte va fi interzisă de la grădiniţă şi până la liceu, ceea ce ar însemna o extindere a razei de aplicare a unei legi promulgate în 2022, supranumită „Don't say gay' („Să nu vorbim de gay') de către detractorii săi.

Legea a provocat o adevărată polemică naţională, fiind aspru criticată de democraţi şi de activiştii pentru drepturile persoanele LGBT+.

Politica extrem de conservatoare a lui Ron DeSantis

Guvernatorul Ron DeSantis, noul lider puternic adept al unei linii conservatoare dure, este văzut ca un posibil pretendent la învestitura republicană la alegerile prezidenţiale din 2024, chiar dacă el nu şi-a oficializat candidatura deocamdată.

DeSantis promovează o politică extrem de conservatoare, în special în materie de morală. El acordă o atenţie specială tematicilor şi cărţilor studiate în şcoli, despre care spune că îi îndoctrinează pe elevi.

Grupurile care apără drepturile persoanelor LGBT+ au denunțat noua propunere a administraţiei lui DeSantis.

„Acesta a fost scopul de la început: o cenzură generalizată şi interzicerea de cărţi, având ca ţintă persoanele LGBT+, pentru a-şi servi ambiţiile prezidenţiale", a explicat, pe Twitter, asociaţia Equality Florida.

Şcolile din America sunt scena unor dispute extrem de politice în legătura cu învăţământul despre rasism, chestiuni privind genul sau sexualitatea.

Propunerea, care stârnește și mai multe controverse, se înscrie în contextul unei ofensive conservatoare naţionale privind subiectele LGBT+.

Luna aceasta, Tennessee a devenit primul stat american care legiferează împotriva spectacolelor cu drag queens în locurile publice, invocând protecţia copiilor în faţa unor reprezentaţii considerate prea sexualizate

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite