Număr record de parlamentari LGBTQ aleşi în Congresul SUA. Care sunt priorităţile acestora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ritchies Torres alături de Nancy Pelosi, actualul preşedinte al Camerei inferioare a Congresului FOTO Twitter
Ritchies Torres alături de Nancy Pelosi, actualul preşedinte al Camerei inferioare a Congresului FOTO Twitter

Un număr record de parlamentari LGBTQ au fost aleşi săptămâna trecută să facă parte din noul Congres american, nouă în Casa Reprezentanţilor şi doi la Senat. Printre aceştia se află şi doi parlamentari gay de culoare, marcând o premieră pentru Congresul SUA.

Aceştia din urmă, Ritchies Torres din Bronx şi Mondaire Jones din New York, au câştigat câte un loc în Casa Reprezentanţilor.

„Un înţelept a zis la un moment dat că «dacă nu ai un loc la masă, înseamnă că eşti pe meniu». Alături de Mondraine Jones, persoanele de culoare LGBTQ vor avea un scaun la una dintre cele mai puternice mese, în Congresul Statelor Unite”, a declarat Ritchies Torres pentru Reuters, citat de Metro.

Cei doi au şi-au declarat amândoi îngrijorarea privind faptul că un Congres divizat ar putea bloca măsurile menite să avanseze drepturile LGBTQ, precum „Actul de Egalitate”, care ar include şi identitatea de gen la Actul Drepturilor Civile din 1984 privind interzicerea discriminării pe bază de rasă, religie, sex şi origine naţională.

O altă premieră pentru Congres o reprezintă şi alegerea în rolul de senator a Sarah McBride, primul transexual din istorie ales în Senat. În vârstă de 30 de ani, McBride a jucat un rol crucial în statul Delaware în lupta comunităţii LGBTQ împotriva discriminării şi a fost implicată, prin altele, în campania de alegere a fiului lui Joe Biden, Beau, în poziţia de procuror general pentru statul citat mai sus.

Prima ei legătură cu politica a avut loc pe când aceasta era în facultate, atunci când a câştigat un post de intern în administraţia Obama, devenind, aşadar, prima femeie transgender declarată care lucrează pentru Casa Albă.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite