Povestea unei chelneriţe în bikini care face 800 de dolari pe zi din bacşiş. Grace Morris: „Clienţii pot fi agresivi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Business Insider
FOTO Business Insider

O chelneriţa în bikini din Statele Unite face circa 800 de dolari pe zi din bacşiş. Grace Morris în vârstă de 20 de ani este creator de conţinut pe Tik Tok şi povesteşte într-un interviu acordat Business Insider cum este să lucrezi ca baristă în bikini.

Declaraţia chelneriţei Grace Morris, conform Business Insider

„De cele mai multe ori obişnuiam să-mi ţin slujba secretă. Toţi oamenii  din Seattle ştiau ce sunt chelneriţele în bikini, având în vedere că există câte un stand la fiecare colţ. Însă, acest lucru nu m-a ferit de privirile încruntate ale oamenilor. În prima mea săptămână, un client a venit cu maşina şi mi-am dat seama că se masturba la fereastră. Am fost speriată, nu a plecat până nu am apăsat butonul de panică. Ba mai mult, am avut şi experienţa de a fi urmărită şi am fost nevoită să obţin un ordin de protecţie. 

În urmă cu un an am început să lucrez la Pink Sugar Espresso, în primele cinci luni, doar doi prieteni ştiau acest lucru. Am lucrat la o cafenea obişnuită, însă am urât acel loc de muncă pentru că întotdeauna era super aglomerat, codul vestimentar era strict, iar clienţii erau morocănoşi. Aşa că m-am hotărât să dau un interviu pentru postul de barista în bikini. 

barista

Interviul l-am susţinut cu managerul meu actual. La procesul de recrutare am avut parte de o încercare, managerul a vrut să vadă dacă mă simt confortabil să vorbesc cu clienţii fiind în bikini. Trebuie să ai încredere în tine pentru a putea face faţă unei astfel de meserii. În fiecare zi avem diferite teme, spre exemplu: luni purtăm o ţinută militară, marţi topless ( purtăm cravată), miercuri purtăm o ţinută roz, şi aşa mai departe. 

Meniul nostru este acelaşi ca şi într-o altă cafenea obişnuită, însă preţurile noastre sunt mai mari. Un latte costă aproximativ 7.50 dolari. Unii clienţi se plâng pentru că este prea scump, dar la sfâşitul zilei, nu plătesc doar pentru o cafea, ci şi pentru o conversaţie cu o femeie frumoasă. 

Lucrez cinci zile şi şapte ore pe zi. Sunt plătită cu 14 dolari pe oră, însă cei mai mulţi bani provin din bacşişuri. Într-o zi bună fac aproximativ 700-800 de dolari, ceea ce nu se întâmpla la cafeneaua obişnuită, unde partea mea era de doar 20 de dolari. 

La un moment dat, un client mi-a oferit 350 de dolari pentru că i-am spus că încercam să-mi strâng bani pentru o maşină. 

Ceea ce m-a surprins cu adevărat a fost atunci când clienţii mi-au plătit cumpărăturile şi chiria. Eu împreună cu colegul meu am fost într-o vacanţă în Hawaii, toate cheltuielile fiind plătite. Unele fete le trimiteau clienţilor o listă cu dorinţe. 

Nu am încercat să profit de pe urma clienţilor care mi-au oferit aceste lucruri, în acest job lucrurile de genul acesta se întâmplă frecvent, indiferent dacă noi acceptăm sau nu. 

Clienţii cafenelei noastre sunt bărbaţi, însă de când am început să postez pe Tik Tok lucruri despre slujba mea, au venit şi multe femei să mă vadă. Primul meu Tik Tok pe acest subiect a adunat un milion de vizualizări într-o zi. 

Acum am peste 338.500 de urmăritori şi primesc oferte de la brandurile mele preferate. 

Un dezavantaj în această industrie este că oamenii consideră că pe lângă servirea cu cafea şi o conversaţie te mai poţi angaja şi sexual cu clienţii. Unii consideră că toţi din acest domeniu o facem, însă nu este adevărat. 

O mulţime de clienţi îmi cer să le prepar cafeaua complet goală, însă le explic că „noi nu facem asta aici”. 

Standul nostru este foarte mic şi lucrăm singuri pe tură, însă de cele mai mult ori îmi doresc să nu fiu singură. 

Motivul pentru care-mi iubesc slujba este că am control asupra a ceea ce se întâmplă. Fiind o chelneriţă în bikini mi-a dat un fel de încredere pe care nu am avut-o înainte. Te învaţă cum să te descurci în situaţii neplăcute şi cum să preiei controlul. 

Mă simt ca şi cum aş lucra la Starbucks. 

Nu îmi doresc să fiu o chelneriţă în bikini pentru totdeauna, însă momentan slujba pe care o am îmi oferă libertate financiară cât şi o expunere pe social media”.

@xogracemorris It does 😩 #viral #tiktoker #barista ♬ original sound - Grace Morris
SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite