Popularitatea preşedintelui american Joe Biden, la cel mai scăzut nivel din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden FOTO EPA-EFE
Joe Biden FOTO EPA-EFE

Popularitatea preşedintelui Joe Biden a scăzut cu 7 puncte procentuale şi a ajuns la cel mai scăzut nivel din acest an după ce guvernul afgan sprijinit de SUA a pierdut puterea în favoarea talibanilor in cursul weekendului, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos publicat marţi seară.

Sondajul naţional, realizat luni, arată că 46% dintre americanii cu drept de vot sunt mulţumiţi de activitatea lui Joe Biden la Casa Albă, faţă de 53% în urmă cu o săptămână, scrie Agerpres.

Un sondaj de opinie separat, realizat tot luni de institutul Ipsos, indică faptul că mai puţin de jumătate dintre americani sunt de acord cu modul în care preşedintele Joe Biden a gestionat eforturile diplomatice şi militare ale SUA în Afganistan în acest an.

Potrivit acestei anchete sociologice, liderul american a fost calificat drept mai slab decât precedenţii trei preşedinţi americani aflaţi în funcţie în timpul celui mai lung conflict militar în care au fost implicate Statele Unite.

Statele Unite şi aliaţii occidentali au continuat să evacueze diplomaţi şi civili marţi, la o zi după ce afganii s-au înghesuit în aeroportul din Kabul în încercarea disperată de a fugi de regimul taliban.

Popularitatea lui Biden a scăzut în contextul în care talibanii au intrat în capitala Kabul, ştergând două decenii de prezenţă militară americană, care au costat aproape 1 trilion de dolari şi mii de vieţi americane.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite