Poliţistul care a fost condamnat pentru uciderea lui George Floyd ar putea renunţa să pledeze nevinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA-EFE
Foto EPA-EFE

Poliţistul care a fost condamnat pentru uciderea afro-americanului George Floyd ar putea recunoaşte miercuri, pentru prima dată, că a greşit, în dosarul care a declanşat cele mai mari proteste antirasiste din ultimele decenii în Statele Unite.

Derek Chauvin a fpst condamnat în luna iunie la 22 de ani şi jumătate de închisoare pentru că în anul 2020 a stat cu genunchiul pe gâtul unui agfro-american aproape 10 minute.

În septembrie, bărbatul alb în vârstă de 45 de ani a pledat nevinovat la începutul unor noi proceduri, de data aceasta în instanţa federală, care îl acuză de „încălcarea drepturilor constituţionale” ale lui George Floyd.

Totuşi, el a renunţat la strategie şi miercuri se va prezenta în faţa unui judecător federal pentru a începe, probabil un proces de negociere a sentinţei menite să evite un alt proces, potrivit unei notificări introduse luni în dosarul său judiciar, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Aceasta nu precizează dacă va pleda vinovat sau va opta pentru o cale intermediară ce constă în acceptarea unei condamnări fără a recunoaşte oficial responsabilitatea.

Posibilitatea ca acesta să pledeze vinovat, deşi nu a recunoscut niciodată că a greşit, a fost vehiculată în presa locală în primăvară.

La sfârşitul procesului, Derek Chauvin a spus familiei Floyd că „vor fi informaţii noi în viitor, care sper că vor fi interesante şi vă vor oferi linişte sufletească”.

În SUA sunt permise urmăririle duble, dar sunt rare şi reflectă importanţa acestui dosar care s-a aflat în centrul protestelor gigantice împotriva rasismului şi a violenţei poliţiei din SUA în vara anului 2020.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite