Poliţiştii i-au întors spatele primarului New York în timpul înmormântării a doi detectivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul New Yorkului Bill de Blasio (stânga) împreună cu Bill Bratton, comisarul NYPD (dreapta) după conferinţa de presă în care au condamnat atitudinea poliţiştilor FOTO AP
Primarul New Yorkului Bill de Blasio (stânga) împreună cu Bill Bratton, comisarul NYPD (dreapta) după conferinţa de presă în care au condamnat atitudinea poliţiştilor FOTO AP

Primarul oraşului american New York, Bill de Blasio, dar şi Comisarul Bill Bratton au criticat cu vehemenţă comportamentul ofiţerilor din Departamentul de Poliţie al New Yorkului (NYPD) care le-au întors spatele în timpul înmormântării a doi detectivi ai departamentului.

Ofiţerii Wenjian Liu şi Rafael Ramos au fost asasinaţi aparent din răzbunarea pentru moartea afro-americanilor din timpul confruntărilor cu poliţia, în Staten Island, New York şi Ferguson, Missouri. 

După execuţia lui Liu şi Ramos, sindicatele poliţieneşti l-au criticat pe Bill de Blasio, care ar fi considerat responsabil pentru crime. Printre altele, sindicatele l-au acuzat pe primar că a simpatizat cu protestatarii care au luat oraşele cu asalt în decembrie, după decizia unui juriu de a nu pune sub acuzare un ofiţer de poliţie implicat în moartea lui Eric Garner, în Staten Island, notează „Business Insider“.

Indivizii aceştia, care au făcut ce au făcut în urmă cu două săptămâni, n-au avut respect pentru familiile îndoliate. Aceasta este problema de bază. Nu au respectat familiile care pierduseră un om drag. Cred că acest gest pur şi simplu sfidează sentimentele noastre despre ce este drept şi just atunci când eşti în faţa unei familii îndurerate. Mai cred şi că au fost lipsiţi de respect faţă de cetăţenii acestui oraş, care cinstesc munca departamentului de poliţie“, a declarat de Blasio cu privire la gestul ofiţerilor, în timpul unei conferinţe de presă.

Ofiterii NYPD îi întorc spatele primarului Bill de Blasio FOTO AP

FOTO AP

De fapt, ofiţerii care au întors spatele primarului îl sfidau pe Comisarul Bratton, care emisese un memorandum prin care cerea poliţiei să nu repete protestele la înmormântarea lui Ramos. La conferinţa de presă a primarului, Bratton a vorbit cu şi mai mare emfază decât de Blasio împotriva ofiţerilor care s-au întors cu spatele la înmormântarea lui Liu.

Care a fost nevoia, în mijlocul ceremoniei, să se implice într-un protest politic? Nu pricep. Şi sunt foarte dezamăgit de cei care nu mi-au ascultat rugămintea. Cred că avem nevoie să ne concentrăm mai mult pe majoritatea care a respectat ceremonia, şi nu pe cei câţiva care doar s-au făcut de ruşine“, a declarat Comisarul Bratton.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite