Poliţia anchetează „intrarea ilegală” a unui bărbat pe proprietatea oficialului de la Casa Albă care se ocupa de sancţiunile împotriva Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Unsplash
FOTO Unsplash

Poliţia din SUA investighează intrarea ilegală a unui bărbat pe proprietatea unui înalt oficial de la Casa Albă care lucra la sancţiunile împotriva Rusiei, conform unui comunicat de presă.

Bărbatul a fost văzut pe proprietatea deţinută de consilierul adjunct pentru Securitate Naţională al preşedintelui Biden, Daleep Singh, în jurul orei 13:00, pe 26 februarie, apoi a fugit de la faţa locului într-un BMW albastru mai vechi, potrivit unui raport al departamentului de poliţie D.C.

Raportul poliţiei a descris întâmplarea ca fiind o „intrare ilegală”, însă nu este precizat dacă persoana a intrat în locuinţa care se află într-un cartier de lux din nord-vestul Washingtonului, la aproximativ cinci kilometri de Casa Albă.

Daleep Singh a relatat poliţiştilor că bărbatul a intrat în curtea din faţă a casei sale şi că nu îl cunoaşte, se arată în raport, scrie The Washington Post.

Incidentul a venit la câteva zile după ce oficialul de Securitate Naţională a devenit o figură publică a sancţiunilor administraţiei Biden împotriva Rusiei, care au escaladat ca răspuns la invazia Ucrainei.

Singh s-a alăturat secretarului de presă al Casei Albe, Jen Psaki, înainte de a informa care este poziţia SUA faţă de Moscova.

Nu a existat nicio dovadă imediată a unei legături între activitatea lui Singh în administraţie şi presupusul incident. Singh nu era acasă la momentul respectiv, potrivit unei persoane familiarizate cu incidentul care a ales să vorbească sub anonimat şi să ofere detalii.

„Niciun membru al organelor de ordine nu a lăsat să se înţeleagă că incidentul ar avea vreo legătură cu job-ul proprietarului. Ar putea fi vorba doar de un ciudat din cartier care a ajuns pe peluza din faţă”.

Totuşi, unii oficiali şi-au exprimat îngrijorarea, în special pentru că incidentul a avut loc abia după ce Sign devenise o figură cunoscută pentru lansarea sancţiunilor împotriva Rusiei.

Casa Albă a refuzat să comenteze, la fel ca şi un purtător de cuvânt al  departamentului de Servicii Secrete, care a participat la anchetă.

Raportul poliţiei D.C. a declarat că incidentul a avut loc la ora 13:08 p.m. pe 26 februarie şi s-a încheiat la 13:18. Ofiţerii aflaţi la faţa locului, la scurt timp după aceea, i-au spus unui vecin că „investighează o posibilă spargere". Vecinii au spus că unii dintre cei care locuiesc în casele din apropiere au fost ulterior abordaţi de agenţii de Servicii Secrete care căutau imagini cu camerele de supraveghere.

Ancheta poliţiei D.C. şi căutarea bărbatului fugar par să fi stagnat. Pe 8 martie, se arată în raportul poliţiei D.C. anchetatorii şi-au suspendat temporar ancheta din cauza lipsei unor indicii cu privire la posibilii suspecţi.

Daleep Singh nu a fost un oficial cunoscut la Casa Albă până în ultimele săptămâni. Înainte de a se alătura Casei Albe, el a lucrat ca şef al echipei pieţelor la Federal Reserve Bank of New York şi la Departamentul Trezoreriei în timpul administraţiei Obama.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite