Poliţia a confirmat oficial identitatea atacatorului de la şcoala din Newtown

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Identitatea autorului atacului armat de la şcoala Sandy Hook din Newtown (Connecticut, nord-est) a fost confirmată, duminică după-amiaza de către organele de Poliţie, fiind vorba despre Adam Lanza, în vârstă de 20 de ani, care s-a sinucis după ce a ucis 20 de copii şi şase adulţi vineri.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Paul Vance, a declarat că atacatorul şi-a ucis anterior mama, la domiciliul său. La fel ca şi celelalte victime, aceasta a murit după ce a fost împuşcată de mai multe ori, relateaza Mediafax.

"Bărbatul suspectat a fi atacatorul din şcoala primară Sandy Hook a fost identificat ca fiind Adam Lanza. Acesta a murit din cauza rănilor provocate prin împuşcare, moartea sa fiind clasată ca sinucidere", a confirmat Vance în a doua a sa conferinţa de presă de duminică după-amiază.

Se pare că Adam Lanza a utilizat mai ales o puşcă de asalt Bushmaster 223 pentru a comite crimele. Asasinul avea în posesie şi două pistoale, de care s-a folosit pentru sinucidere, şi mai multe încărcătoare pline pentru fiecare armă.

O a patra armă, un pistol, a fost găsit în portbagajul maşinii sale, parcată în afara şcolii.

Vance a subliniat că Adam Lanza a tras în şcoală "mult, foarte multe focuri, sute". Acesta a mai precizat că autorităţile locale au adunat "destule elemente" fără a dori încă să menţioneze posibilele motive ale atacului.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite