Petrecerea de Anul Nou din Times Square, dedicată libertăţii presei. Drone ale poliţiei vor supraveghea zona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Times Square
Times Square

Petrecerea de Anul Nou din Times Square este dedicată libertăţii presei, după ce Statele Unite au fost incluse în lista celor mai periculoase ţări pentru jurnalişti.

Joel Simon, directorul Committee to Protect Journalists, va activa coborârea bilei în piaţa newyorkeză, iar alţi jurnalişti de la publicaţii americane şi internaţionale se vor număra printre invitaţii speciali ai petrecerii, potrivit Deadline.

Două atacuri asupra jurnaliştilor au influenţat, în mod special, organizatorii să dedice sărbătoarea din Times Square libertăţii presei: uciderea sauditului Jamal Khashoggi, colaborator al Washington Post, în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, şi moartea a cinci angajaţi ai Capital Gazette din Annapolis, într-un atac armat care a avut loc în redacţia publicaţiei în luna iunie.

Khashoggi şi echipa Capital Gazette au fost desemnaţi, între alţii, de revista Time „personalitatea anului”.

Pentru a preveni posibile incidente în Times Square, poliţia din New York se va folosi pentru prima dată de drone care vor supraveghea spaţiul. Nu va fi permisă funcţionarea altor drone în seara de Revelion. 

În plus, mai mult de 1.200 de camere de supraveghere vor fi amplasate în zonă. 

La petrecerea dintre ani sunt aşteptaţi peste 2 milioane de oameni.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite