Peste 100 de morţi în incendiile din Hawaii. Mii de clădiri sunt distruse complet

0
Publicat:

Bilanţul victimelor cauzate de incendiul care aproape a devastat un oraş pe insula Maui depăşeşte acum 100 de morţi, a anunţat marţi guvernatorul arhipelagului american Hawaii, Josh Green.

Orașul Maui a fost distrus de incendii FOTO Getty Images
Orașul Maui a fost distrus de incendii FOTO Getty Images

„S-au pierdut 101 de vieţi", a spus guvernatorul într-o intervenţie televizată. Oraşul Lahaina, pe coasta de vest a insulei Maui, a fost cuprins de flăcări aproape complet. Mii de clădiri sunt distruse şi multe au fost reduse la un simplu morman de cenuşă, scrie Agerpres.

Fosta capitală a regatului Hawaii, care avea 12.000 de locuitori, îşi numără morţii, iar autorităţile au avertizat deja că bilanţul victimelor ar putea creşte considerabil în următoarele zile.

Rudele persoanelor dispărute sunt sfătuite să facă un test ADN pentru a ajuta la identificarea cadavrelor, care sunt adesea de nerecunoscut.

Guvernatorul Green consideră că, cel mai probabil, condițiile meteorologice au contribuit la aprinderea și răspândirea incendiilor.

„Este un rezultat, după estimarea mea, al încălzirii globale combinate cu seceta, combinată cu o super furtună. Am avut un uragan în larg, la câteva sute de mile, care încă generează vânturi mari”, a spus Green pentru CNN.

Vânturile puternice care au accentuat flăcările au fost generate de uraganul Dora, o furtună a traversat Oceanul Pacific la câteva sute de mile de sudul insulelor Hawaii, a transmis Serviciul Național de Meteorologie.

Uraganul, clasificat ca fiind de categoria 4 de Centrul pentru uragane din Pacificul Central miercuri dimineață, a contribuit la producerea unor rafale puternice de vânt, de peste 60 de mile pe oră, care au lovit Maui, distrugând liniile electrice și provocând daune caselor.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite