Pentagonul a confirmat lovitura de la Bagdad, care l-a ucis pe un comandant al mișcării șiite Hezbollah

0
Publicat:

Purtătorul de cuvânt al armatei americane Patrick Ryder a remarcat că, potrivit Statelor Unite, Abu Taqwa „a participat la planificarea și pregătirea atacurilor asupra personalului militar american”.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Departamentul american al Apărării a confirmat o lovitură la Bagdad care l-a ucis pe unul dintre comandanții mișcării șiite pro-iraniene Hezbollah al-Nujaba. Secretarul de presă al Pentagonului, Patrick Ryder, a declarat acest lucru la o conferință de presă.

Potrivit unui oficial american al apărării, „aproximativ la prânz, ora irakiană, pe 4 ianuarie, forțele americane au luat măsurile necesare și proporționale împotriva lui Mushtaq Jawad Qasim al-Jawari, cunoscut și sub numele de Abu Taqwa”. Ryder a remarcat că, potrivit evaluărilor SUA, Abu Taqwa „a participat la planificarea și pregătirea atacurilor asupra personalului militar american”.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a susținut că „lovitura a fost de natură defensivă și niciun civil nu a fost rănit”.

Reuters a raportat, citând un oficial american, că lovitura, care a ucis unul dintre comandanții Hezbollah al-Nujaba, a fost efectuată de Statele Unite .

Portalul de informații irakian Shafaq News, citând o sursă de securitate, a raportat că unul dintre comandanții Hezbollah al-Nujaba și susținătorul său au fost uciși într-o lovitură cu dronă în capitala irakiană, cel puțin șase persoane fiind rănite. Victima era cunoscută sub numele de Abu Taqwa, care a condus Brigada a 12-a a mișcării și a fost, de asemenea, un susținător al miliției șiite irakiene al-Hashd al-Shaabi. 

Hezbollah al-Nujaba a confirmat moartea comandantului său și a dat vina pe Statele Unite pentru ceea ce s-a întâmplat. Ținta atacului cu UAV, conform surselor portalului, a fost cartierul general al forțelor logistice din Bagdad. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite