Pennsylvania: un bebeluş s-a născut în aer liber în timp ce mama era trasă pe o sanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Shirley Bonani şi fiica sa, Bella Sophia Bonanni. FOTO ABC 6
Shirley Bonani şi fiica sa, Bella Sophia Bonanni. FOTO ABC 6

O familie din statul  Pennsylvania a trecut prin momente dramatice şi demne de filmele hollywoodiene atunci când a venit pe lume cel mai tânăr membru al ei, în aer liber, la temperaturi sub zero grade. Fetiţa s-a năcut în timp ce mama ei era purtată pe o sanie, din cauza nămeţilor care îngreunau accesul maşinilor.

Meteorologii americani au avertizat cetăţenii din oraşul Philadelphia, statul Pennsylvania,  că vor urma ninsori puternice şi le-au recomandat să-şi facă rezerve de alimente, potrivit site-ului de ştiri Philly.com. Familia Bonnani din cartierul Roxborough, nordul oraşului Philadelphia, a urmat întocmai instrucţiunile specialiştilor, iar pe lângă hrană s-au asigurat că au la îndemână o sanie.

Fabian Bonani şi familia lui locuiesc într-o zonă înaltă a cartierului lor, un loc perfect pentru copiii care vor să se dea cu săniile. Casa familiei Bonani este amplasată într-un loc atât de înalt, încât urcuşul maşinii este problematic, mai ales pe timp de iarnă, când strada este acoperită cu zăpadă sau gheaţă. Ştiind că ninsorile recente vor crea probleme, la care se adaugă sarcina aproape ajunsă la termen a soţiei lui, Fabian Bonani s-a echipat cum a crezut mai bine.

Bebeluşul nu a întârziat foarte mult, iar miercuri dimineaţa Shirley Bonani şi-a anunţat soţul că a intrat în travaliu. Contracţiile erau atât de dese şi de puternice, încât amândoi s-au temut că bebeluşul se va naşte în orice moment. Sirley „nu mai putea păşi; era mai aproape de a naşte cu fiecare mişcare”, a spus Fabian, citata de Philly.com.

Acesta a luat sania, şi-a aşezat soţia pe ea şi a început să tragă o tragă de-a lungul drumului plin de troiene, pentru a ajunge la maşina parcată la capătul străzii. Ulterior, cei doi ar fi parcurs restul drumului până la spital cu automobilul, însă evenimentele au luat o întorsătură neaşteptată.

Tot atunci a privit pe fereastră şi Ryan Gee, un vecin de-al familiei Bonani. „Era ceva ce ai fi văzut doar în filme. Iniţial am crezut că doar se distrează. Aceasta este, probabil, cea mai ciudată întâmplare care a avut loc aici”, a mai spus americanul.

Ţipetele lui Shirley i-au atras atenţia şi lui George Leader, un alt vecin care se afla la capătul străzii. „Am fugit afară atunci când am auzit zgomotele şi am realizat repede ceea ce era pe cale să se întâmple”, a spus Leader. El a apelat numărul de urgenţă şi a chemat o salvare, în timp ce Fabian şi-a ajutat soţia să nască. Shirley a înfruntat temperatura periculoasă, iar Fabian şi-a protejat fetiţa nou-născută strângând-o în braţe pentru a o proteja de frig.

Fabian a povestit jurnaliştilor că adrenalina a preluat controlul asupra sa şi a acţionat fără ezitare. El a tăiat cordonul ombilical cu propriile mâini, a înfăşurat fetiţa într-o pătură adusă de Leader şi a urcat dealul cu ea în braţe, până a ajuns acasă.

Între timp, Shirley a fost dusă în casa lui Leader pentru a se încălzi. La scurt timp au sosit şi paramedicii, care au transportat mama şi fetiţa la spital.

„În momentul de faţă nu vrem nimic altceva decât o noapte cu un somn odihnitor”, a spus Fabian Bonani. „Asta şi mulţi ani fericiţi alături de fiica noastră”, a adăugat americanul.  

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite