Pasagerii avionului prăbuşit în San Francisco pot „scutura” compania aeriană de sute de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aterizarea eşuată pe aeroportul din San Francisco a unui avion Boeing 777, accident soldat cu doi morţi şi zeci de răniţi, ar putea costa compania Asiana Airlines sute de milioane de dolari. Potrivit CNN Money, chiar şi pasagerii care au scăpat fără nicio zgârietură pot cere daune de cel puţin un milion de dolari.

„Nu cred că există vreun caz care să valoreze mai puţin de un milion de dolari. Sunt cazuri în care se pot cere multe milioane”, a declarat Arthur Wolk, unul dintre cei mai buni avocaţi americani specializaţi pe accidente aviatice.

În urma prăbuşirii avionului operat de Asiana Airlines, primul accident aviatic soldat cu morţi din SUA din ultimii patru ani, 182 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Unii au scăpat cu doar câteva zgârieturi, alţii, mai puţin norocoşi, au rămas paralizaţi.

Wolk spune că chiar şi cei 123 de pasageri care au scăpat fără nicio zgârietură pot primi daune de cel puţin un milion de dolari de la compania aeriană sud-coreeană, dacă invocă sindromul de stres posttraumatic.

„Sindromul de stres posttraumatic este o boală perfidă”, a declarat avocatul. „Mulţi dintre ei nu se pot întoarce la muncă. Chiar şi cei care cred că sunt în regulă şi se întorc la muncă, şase luni îşi pot da seama că au o problemă”.

În 1989, după ce un avion al United Airlines s-a prăbuşit în Iowa, tribunalele americane au început să ofere daune morale pasagerilor implicaţi într-un accident aviatic, care invocă stres posttraumatic, scrie CNN.

Bineînţeles, cei mai mulţi bani vor merge la cei care au fost grav răniţi şi la familiile celor două eleve care au murit în urma impactului. Înţelegerile companiei cu victimele sau cu familiile acestora se vor ridica la câteva milioane de dolari de căciulă, luând în seamă costurile medicale, rănile suferite, suferinţa victimelor, salariile pierdute în urma accidentării etc.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite