Opt hackeri, între care cinci ruşi, au fost inculpaţi în Statele Unite pentru deturnarea a zeci de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt persoane, majoritatea cetăţeni ruşi, au fost inculpate în Statele Unite pentru organizarea unor sisteme complexe de publicitate falsă pe internet care au generat prejudicii de zeci de milioane de dolari unor firme, a anunţat marţi Departamentul american al Justiţiei, potrivit AFP.

Cei opt - cinci ruşi, doi cetăţeni ai Kazahstanului şi un ruso-ucrainean - sunt acuzaţi de fraudă informatică, furt de identitate şi spălare de bani. Trei dintre ei au fost arestaţi în străinătate şi urmează să fie extrădaţi în Statele Unite, în timp ce ceilalţi sunt încă în libertate.

„Aceşti indivizi sunt acuzaţi de crearea unei reţele de publicitate online complexe şi frauduloase în scopul de a înşela şi escroca societăţi care credeau că este vorba de activităţi reale, ceea ce le-a costat milioane de dolari“, a precizat, într-un comunicat, William Sweeney, director adjunct la FBI.

Două reţele internaţionale de criminalitate informatică au fost destructurate astfel, potrivit Departamentului american al Justiţiei.

Unul dintre mecanisme, cunoscut ca „Methbot“ şi care a funcţionat în perioada 2014 - 2016, a generat prejudicii de 7 milioane de dolari unor firme care au cumpărat anunţuri publicitare online ce nu au fost văzute niciodată de internauţi.

Celălalt mecanism, pus în aplicare în mod similar în perioada 2015 - 2018, a sustras peste 29 de milioane de dolari din conturile unor societăţi.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite