O nouă gafă a lui Donald Trump. O înregistrare din 2005 îl surprinde făcând comentarii obscene despre femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Candidatul republican la alegerile din Statele Unite Donald Trump şi-a cerut scuze vineri, după ce Washington Post a publicat o înregistrare în care acesta făcea comentarii obscene la adresa femeilor, transmite BBC. Acest „schelet din dulap” este, însă, o adevărată lovitură de imagine pentru Trump, care pierde din ce în ce mai mult teren în faţa contracandidatului său, Hillary Clinton. la alegerile de luna viitoare.

În videoclipul postat de Washington Post, Trump este surprins spunând către gazda emisiunii Access Hollywood, Billy Bush, că ”le poţi face femeilor ce vrei atunci când eşti vedetă”. Înregistrarea este disponibilă pe site-ul ziarului american.

La data aceea, căsătorit de doar câteva luni cu Melania Trump, candidatul povestea cum a încercat să facă sex cu o femeie măritată şi nu a reuşit, dar şi cum a încercat să sărute şi să pipăie alte femei.

După apariţia înregistrării, Trump a calificat această conversaţie ca pe o "glumă de vestiar" şi a adăugat că"Bill Clinton a spus lucruri mult mai rele  decât mine".

Ca răspuns la înregistrare, republicanii de grad înalt au condamnat comentariile lui Trump. 

Liderul Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, republicanul Paul Ryan, a anulat invitaţia lui Trump de a participa la Festivalul Republican de Toamnă din zona sa natală din Wisconsin, în acest weekend. Trump a spus că vicepreşedintele Mike Pence îl va reprezenta la evenimentul din Wisconsin.

Un alt senior republican, John McCain, a declarat că nu există "nicio scuză pentru ofensiva lui Donald Trump şi pentru comentariile lui înjositoare".

Videoclipul a apărut cu două zile înainte ca Trump să ia parte la a doua dezbatere prezidenţială cu adversarul său democrat Hillary Clinton.

Cei doi candidaţi vor fi în St Louis pentru întâlnirea televizată, doar la o lună distanţă de ziua votului.

Atras automat de frumos

Clipul difuzat de Washington Post a fost o parte dintr-o secvenţă video nepublicată din emisiunea Acces Hollywood, înainte de apariţia lui Trump în telenovela ”Days of our lives”.

"M-am dat la ea şi am dat greş. O să recunosc", se aude vocea lui Trump pe înregistrare. "Era căsătorită. Şi m-am dat la ea foarte mult". "M-am dat la ea ca o c***ă, dar n-am putut ajunge acolo. Şi ea era căsătorită. Apoi, dintr-o dată am văzut-o, ea are acum ţ**e mari, false şi totul. Şi-a schimbat complet look-ul", mai spunea Trump.

Mai târziu, în conversaţie, el i-a spus prezentatorului Bush că este "atras în mod automat de frumos", de femeile frumoase şi că încearcă adesea să le sărute.

"Doar încep să le sărut", a spus el: "Nici măcar nu aştept. Când eşti o stea ele te lasă să o faci. Poţi face orice".

"Prinde-le de p******ă", spunea Trump: "Poţi face orice".

Trump a emis o declaraţie la scurt timp după ce filmul a fost publicat. "Aceasta a fost o glumă de vestiar, o conversaţie privată care a avut loc în urmă cu mulţi ani", citează declaraţia. "Bill Clinton a spus lucruri cu mult mai rele decât mine pe terenul de golf. Îmi cer scuze dacă cineva a fost jignit", se mai precizează în declaraţie.

Donald Trump s-a aflat de mai multe ori în încurcătură din cauza comentariilor publice făcute cu privire la femei, de-a lungul anilor. 

Lansarea înregistrării video vine într-un moment total nepotrivit pentru candidatul republican, el încercând să folosească performanţa dezbaterii colegului său Mike Pence, candidat la vicepreşedinţia SUA, pentru a reporni campania după o săptămână de distrageri şi controverse. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite