Alegeri SUA 2016. Donald Trump face un pas înapoi în privinţa lui Vladimir Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul republicanilor la şefia Casei Albe, Donald Trump, a respins acuzaţiile potrivit cărora ar avea numai cuvinte de laudă la adresa preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, acuzaţii lansate de democratul Tim Kaine în cadrul dezbaterii potenţialilor vicepreşedinţi ai Statelor Unite.

În cadrul unui eveniment electoral organizat în Nevada, la numai o zi după confruntarea dintre democratul Tim Kaine şi republicanul Mike Pence, desemnaţi de candidaţii la prezidenţiale drept secunzi, Trump şi-a nuanţat poziţia referitoare la Vladimir Putin, pe care l-a descris în trecut ca fiind un lider mai bun decât Barack Obama, notează Reuters.

„Ei spun «Donald Trump îl iubeşte pe Putin». Eu nu iubesc, eu nu urăsc. Vom vedea cum va funcţiona. Vom vedea. Poate vom avea o relaţie bună. Poate vom avea o relaţie groaznică“, a afirmat republicanul. 

El a afirmat însă încă o dată că are în vedere o cooperare cu Rusia în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Afirmaţiile făcute de Trump cu privire la relaţia sa cu Rusia vin în contextul în care acesta se luptă din răsputeri pentru a atrage de partea sa electoratul, urmărind să obţină în special sprijinul alegătorilor indecişi.

Potrivit site-ului RealClearPolitics, democrata Hillary Clinton conduce în sondaje cu o medie de 3,9%, aceasta fiind cea mai mare diferenţă înregistrată între cei doi prezidenţiabili începând cu jumătatea lunii septembrie.

Pe de altă parte, o nouă publicaţie importantă şi-a anunţat sprijinul pentru democrată. Este vorba despre „The Atlantic“, care, de la fondarea sa, şi-a declarat susţinerea doar pentru doi candidaţi - Abraham Lincoln (în 1860) şi Lyndon B. Johnson (în 1964).

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite