O maşină s-a izbit de gardul Casei Albe, la Washington. Șoferul a murit

0
Publicat:

O maşină care circula cu viteză mare s-a izbit sâmbătă de unul din grilajele din perimetrul de securitate din jurul Casei Albe la Washington, iar şoferul a murit, fără ca incidentul să fi constituit o ameninţare pentru securitate, au anunţat serviciile secrete americane, potrivit AFP, citată de Agerpres.

O anchetă e în desfășurare. FOTO X
O anchetă e în desfășurare. FOTO X

Încidentul a avut loc cu puțin înainte de ora 22.30.

„Un vehicul care circula cu viteză mare s-a ciocnit de una din porţile perimetrului de securitate din jurul Casei Albe”, a declarat Secret Service (responsabilă de securitatea Casei Albe) pe contul său din reţeaua de socializare X.

Conducătorul auto a murit

Angajații serviciilor de securitate prezenţi la faţa locului au încercat imediat să-l salveze pe şofer, dar acesta „decedase deja”, potrivit aceleiaşi postări.

A fost deschisă o anchetă.

Totuși, potrivit purtătorului de cuvânt al Secret Service, Anthony Gugielmi, nu a existat „nicio ameninţare şi nici implicaţii pentru securitatea publică”.

Incidentul a avut loc după ce, la începutul acestui an, şoferul unei maşini a fost arestat pentru că lovise şi el un gard din perimetrul de securitate.

În ultimii ani, Casa Albă a făcut obiectul mai multor tentative de intruziune, destul de îngrijorătoare pentru ca serviciile de securitate să decidă în 2020 să construiască o nouă barieră, mai înaltă şi dintr-un metal mai rezistent în jurul perimetrului reşedinţei prezidenţiale.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite