O fostă adeptă a liderului criminal Charles Manson, eliberată după 53 de ani de închisoare VIDEO

0
Publicat:

Leslie Van Houten, fosta adeptă a lui Charles Manson, a fost eliberată marți din închisoare, după ce a stat 53 de ani în spatele gratiilor, a anunțat Departamentul de corecție și reabilitare din California, potrivit ABC News (go.com).

Leslie Van Houten, acum în vârstă de 70 de ani, a ispășit 53 de ani din pedeapsa cu închisoare pe viață la care a fost condamnată după ce l-a ajutat pe liderul criminal Charles Manson și pe alți adepți ai sectei acesuia la uciderea, în 1969, a lui Leno LaBianca, un băcan din Los Angeles, și a soției sale, Rosemary.  

Eliberată condiționat, Van Houten se află acum într-un „centru de viață de tranziție".

Va avea un termen maxim de eliberare condiționată de trei ani, cu o revizuire a eliberării condiționate care va avea loc după un an", a precizat Departamentul de corecție și reabilitare din California.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, declarase, încă de săptămâna trecută, că nu va cere Curții Supreme a statului să blocheze eliberarea ei condiționată, după ce anulase de trei ori acordarea eliberării condiționate a adeptei lui Manson. 

Erin Mellon, directorul de comunicare al Biroului guvernatorului. a precizat că  "Guvernatorul este dezamăgit de decizia Curții de Apel de a o elibera pe doamna Van Houten, dar nu va continua acțiunile ulterioare, deoarece este puțin probabil ca eforturile de a face apel în continuare să aibă succes", potrivit ABC News.

Leslie Van Houten FOTO Profimedia
Leslie Van Houten FOTO Profimedia

Van Houten avea 19 ani când a participat uciderea soților LaBianca

Teribila crimă pentru Van Houten care a fost condamnată la închisoare pe viață a avut loc la 10 august 1969. Van Houten avea atunci doar 19 ani.

Crima a avut loc în casa celor două victime din Los Angeles. Soții LaBianca au fost înjunghiați până la moarte, iar pe stomacul lui Leno LaBianca a fost scrijelit cuvântul „război".

„Mi-am dat seama, știți, aceștia sunt oameni care se iubesc".  

În 1994, Van Houten a declara pentru ABC News că ea și un alt adept al lui Manson au dus-o pe Rosemary LaBianca într-un dormitor de unde se auzea soțul care era pe moarte:

Ea a început să-l strige și să strige după el. Și în acel moment, pentru o scurtă clipă, mi-am dat seama, știți, aceștia sunt oameni care se iubesc".

Van Houten a precizat că un adept al lui Manson, Charles "Tex" Watson, i-a înmânat un cuțit cu care a înjunghiat-o pe femeie de aproximativ 16 ori.

„Manson îi spusese să se asigure că toți ne murdărim mâinile", a spus Van Houten.

Uciderea soților LaBianca au avut loc la o zi după ce adepții lui Manson au ucis-o pe actrița Sharon Tate și alte patru persoane, crime la care Van Houten nu a participat. 

Liderul sectei, Charles Manson, care a murit în închisoare în 2017, nu a comis el însuși crimele, ci le-a ordonat adepților săi să le săvârșească.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite