Charles Manson, unul dintre cei mai cunoscuţi criminali din Statele Unite, a murit în spital VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ucigaşul american Charles Manson, 83 de ani, cel care a comandat asasinarea actriţei Sharon Tate în 1969, a murit într-un spital din comitatul Kern, California. Manson este liderul sectei care şi-a trimis adepţii, din secta cunoscută sub numele „Familia Manson“, să comită crime oribile ce au zguduit America în anii ’60.

Charles Manson, condamnat la închisoare pe viaţă pentru orchestrarea uneia dintre cele mai celebre serii de crime din istoria SUA, a fost încarcerat de peste 45 de ani în California State Prison din Corcoran. 

Ucigaşul a fost internat, săptămâna trecută la un spital din Bakersfield, California. Au urmat o serie de tratamente, dar starea lui nu s-a ameliorat.

Potrivit TMZ, psihopatul a mai fost spitalizat în ianuarie pentru intervenţii chirurgicale după leziuni intestinale şi sângerări interne şi trimis înapoi în închisoare.

Guru-ul ucigaş, unul dintre cei mai cunoscuţi criminali din Statele Unite, era întemniţat de mai bine de 40 de ani.

În vara anului 1969, el şi-a îndemnat adepţii - cea mai mare parte femei tinere, să ucidă şapte oameni, procurorii spunând că a fost vorba de un plan de a incita la un război de rasă.

El a fost condamnat la moarte în 1971, cu patru dintre discipolii săi pentru uciderea a şapte persoane, printre care Sharon Tate, care era la acel moment soţia regizorului Roman Polanski, însărcinată în opt luni şi jumătate, în august 1969. Pedeapsa i-a fost mai târziu redusă la închisoare pe viaţă.

Charles Manson a depus la sfârşitul anului 2014 o cerere de autorizare pentru a se căsători cu o femeie de 26 de ani, Afton Elaine Burton, dar nu s-a mai oficiat actul .  Anterior a depus o cerere de eliberare anticipată în 2012, care i-a fost respinsă. 

Pe timpul detenţiei, Manson a fost departe de a fi considerat un deţinut model, el fiind acuzat de violenţe, posesie repetată de arme, ameninţări la adresa gardienilor şi posesie de telefoane mobile.

Crimele care au îngrozit America

În anii 1960, psihopatul Charles Manson, care susţinea că este reîncarnarea lui Hristos, a format în deşertul din California, comunitate „The Manson Family“. El a instigat la o serie de crime pentru a provoca declanşarea unei lupte între albi şi negri din care credea că vor ieşii învingători primii.

Uciderea sângeroasă a actritei Sharon Tate şi a altor patru persoane în dimineaţa zilei de 9 august 1969, urmată ziua următoare de asasinarea lui Leno şi Rosemary LaBianca, în Los Angeles, au înfricoşat America .

Ucigaşii au scris „porci“ pe uşa casei lui Sharon Tate şi a lui Roman Polanski, cu sângele victimei pe care au înjunghiat-o de mai multe ori. A doua zi, discipolii lui Charles Manson i-au ucis pe soţii LaBianca, în vârstă de 44 şi respectiv 38 de ani,  care deţineau un lanţ de magazine de bacanie, scriind de data aceasta "Moartea pentru porci" şi "Helter Skelter" pe pereţi şi pe uşa frigiderului, tot cu sângele victimelor.

Această inscripţie era o referire la piesa "Helter Skelter" (Spirală descendentă) a trupei Beatles, care pentru Charles Manson simboliza un război între albi şi negri.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite