Nouă ipoteză în cazul asasinatului preşedintelui Kennedy: un agent secret, aflat în spatele lui, l-a împuşcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
John F. Kennedy
John F. Kennedy

La câteva luni de la aniversarea a 50 de ani de la asasinarea preşedintelui american John F. Kennedy, o televiziune americană analizează crima într-un documentar care sugerează că un agent al serviciilor secrete a tras unul dintre gloanţele care i s-au dovedit fatale fostului lider de la Casa Albă.

Documentarul „JFK: The Smoking Gun” (expresie care în limba engleză înseamnă „dovada crimei”), produs de ReelzChannel, se bazează pe munca de investigaţie a lui Colin McLaren, un detectiv pensionat, şi pe cartea „Eroare mortală: glonţul care l-a omorât pe JFK”, de Bonar Menninger. Potrivit producţiei prezentate zilele trecute la Los Angeles, George Hickey, un agent secret care se afla în maşină cu Kennedy, în spatele acestuia, l-a împuşcat accidental pe preşedinte la 22 noiembrie 1963, în Dallas. Hickey a murit doi ani mai târziu.

McLaren a adunat probe în dosarul morţii lui Kennedy timp de patru ani. Ancheta lui şi cea a lui Menninger se bazează pe probele balistice a unei cărţi scrise de Howard Donahue, care a petrecut 20 de ani studiind crima, notează Associated Press.

„Credem că a fost un accident tragic provocat de tensiunea din acel moment”, spune McLaren în documentarul care va fi emis la 3 noiembrie în SUA, Canada şi Australia.

McLaren spune că, atunci când Lee Harvey Oswald a tras prima oară, Hickey a reacţionat încercând să tragă în locul în care se afla Oswald, însă, având în vedere că nu avea experienţă cu arma din dotare, iar maşina se afla în mişcare, glontţul a luat-o într-o direcţie greşită şi l-a atins pe Kennedy. „Nu spunem că e vorba despre o conspiraţie”, mai spune McLaren.

Detectivul pensionat a mai declarat că Hickey şi alt agent secret se aflau la o petrecere, cu o noapte înainte de călătoria fatală a lui Kennedy. McLaren susţine că Hickey nu avea calificarea necesară care să îi permită să poarte o armă de foc. „Era pentru prima oară când se afla într-o maşină de pază şi securitate, pentru prima oară când folosea o armă de asalt", a adăugat McLaren.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite