Noi dovezi demonstrează implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri SUA 2016 sustinatori Hillary Clinton foto Guliver / Getty Images

Comitetul pentru servicii secrete al Senatului american a comunicat că au fost descoperite noi dovezi care confirmă că Rusia a fost implicată în alegerile prezidenţiale din 2016 pentru a-l ajuta pe Donald Trump, scrie The Guardian.

 Comitetul, dominat de republicani, a afirmat că “informaţiile obţinute ulterior publicării” unui raport al agenţiilor secrete americane din ianuarie 2017 “susţin mai departe” concluzia că Vladimir Putin şi guvernul său au avut ca scop discreditarea lui Hillary Clinton şi susţinerea lui Donald Trump. Nu au fost oferite mai multe detalii.

Descoperirea a fost notată într-un rezumat al concluziilor iniţiale din analiza comitetului asupra unui raport efectuat de serviciile secrete din ianuarie 2017, despre care a precizat că este “un produs de calitate”, susţinut de dovezi.

 În raport, CIA şi FBI afirmă că “sunt foarte încrezătoare” privind faptul că Putin l-a susţinut pe Trump în timp ce Agenţia Naţională pentru Securitate (NSA) susţine că are o “încredere moderată” în această concluzie.

De asemenea, în comunicatul comitetului se arată şi că „atacurile cibernetice ale Rusiei au continuat de-a lungul lui 2016”.

Concluziile comitetului îl izolează şi mai mult pe preşedintele Donald Trump, care a negat în repetate rânduri că Rusia l-ar fi susţinut în timpul alegerilor.

Procurorul special Robert Mueller investighează o posibilă colaborare între Rusia şi anumiţi membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump. Trei consilieri de campanie au recunoscut că au minţit în faţa FBI iar fostul şef de campanie al lui Trump, Paul Manafort, se află în închisoare unde aşteaptă începerea procesului în care este acuzat de infracţiuni financiare.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite