Nancy Pelosi cere înlăturarea imediată din funcţie a lui Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a cerut, joi, înlăturarea imediată din funcţie a preşedintelui Donald Trump, în baza amendamentului 25 din Constituţia Statelor Unite, la o zi după ce susţinătorii acestuia au pătruns cu forţa în Capitoliu, într-un asalt împotriva democraţiei americane, transmite Reuters.

„Ieri, preşedintele Statelor Unite a instigat la o insurecţie armată împotriva Americii”, a declarat Pelosi reporterilor la Capitoliu, adăugând că Trump a comis un ”act de răzvrătire”, citată de News.ro.

Liderul democraţilor din Senatul Statelor Unite, Chuck Schumer, a cerut la rândul său, joi, vicepreşedintelui Mike Pence să invoce cel de-al 25-lea amendament al Constituţiei americane şi să îl înlăture imediat din funcţie pe preşedintele Donald Trump, afirmând că dacă acesta nu va face acest lucru, atunci Congresul ar trebui să îl suspende.

Membri ai guvernului american au analizat încă de miercuri, din timpul protestelor, posibilitatea înlăturării de la putere a lui Donald Trump după lovitura în forţă a partizanilor săi, conform presei americane. 

Discuţiile s-au centrat asupra celui de-al 25-lea amendament la Constituţia americană, care îi autorizează pe vicepreşedinte şi o majoritate a cabinetului să îl declare pe preşedinte „inapt” să îşi exercite funcţiile.

Deocamdată, vicepreşedintele Mike Pence nu pare dispus să ia această măsură.

Violenţele provocate de susţinătorii preşedintelui Trump la Capitoliu au dus la moartea a patru persoane şi la rănirea a circa 50 de poliţişti.

Citeşte şi:

Imagini cu haosul de la Capitoliu. FBI îi caută pe intruşi: Ce spune bărbatul care s-a fotografiat cu picioarele pe biroul lui Nancy Pelosi FOTO VIDEO

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite