Motivul ameninţării teroriste false de la Universitatea Harvard: chiulul de la examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima ameninţare cu bombă care a dus la evacuarea a patru clădiri din campusul Universităţii Harvard la începutul acestei săptămâni a fost făcută de un student de 20 de ani. Autorităţile au ajuns la concluzia că au avut de-a face cu o alarmă falsă, însă tânărul va va trebui să suporte consecinţele faptelor lui, înscenarea fiind doar o încercare de a evita un examen.

Eldo Kim a trimis mai multe emailuri poliţiei din Harvard, scriind ofiţerilor că în campus sunt ascunse explozibile care aveau să explodeze în scurt timp, au spus oficialii universităţii. Potrivit mesajelor lui Kim, una dintre clădirile ameninţate de bombe era chiar aceea în care avea programat un examen luni la ora 09:00 (ora locală).

Forţele de ordine s-au mobilizat, au evacuat clădirile şi le-au ţinut închise timp de mai multe ore. După căutări amănunţite, însă au concluzionat că era vorba de o ameninţare falsă. Kim va apărea miercuri pentru prima dată în faţa judecătorilor.

Potrivit unui comunicat emis de FBI, Kim a accesat TOR, un program online gratis care permite utilizatorilor să comunice fără a-şi dezvălui identitatea sau provenienţa mesajelor. Un anchetator care a vorbit cu studentul buclucaş a spus că întregul plan a fost gândit şi pus în aplicare doar de Kim, cu aproximativ o jumătate de oră înainte de începerea examenului.

Pedeapsa maximă pentru ameninţare falsă cu bombă este de cinci ani în spatele gratiilor şi o amendă de 250.000 de dolari, au spus procurorii americani, citaţi de cotidianul britanic „The Huffington Post”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite