Modificările climatice din SUA, o provocare pentru Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama încearcă să facă din modificările climatice o miză politică crucială şi îi îndeamnă pe americani să îi voteze numai pe cei care le vor proteja ţara de acţiuni dăunătoare mediului.

Dacă sunteţi de acord cu mine, am nevoie să acţionaţi”, a afirmat Obama, citat de Associated Press. „Aduceţi-le aminte celor care vă reprezintă, la fiecare nivel guvernamental, că nu este nicio contradicţie între un mediu sănătos şi o economie puternică, dar şi că protejarea generaţiilor viitoare de consecinţele schimbărilor climatice este o condiţie decisivă pentru votul vostru”, a adăugat el.

Prin aceste remarci, Obama încearcă să convingă publicul american să îl ajute să îşi „vândă” planul de acţiune privind combaterea încălzirii climatice.

În centrul planului lui Obama se află noi sisteme de control asupra noilor şi existentelor instalaţii producătoare de energie ce emit dioxid de carbon, principalul factor ce alimentează fenomenul de încălzire globală. 

Iniţiativa promovată de Obama urmăreşte impulsionarea producţiei de energie regenerabilă pe terenuri federale, mărirea standardelor de eficienţă şi pregătirea comunităţilor pentru a face faţa unor temperaturi mai ridicate. 

Niciuna dintre măsurile din planul liderului de la Casa Albă nu are nevoie de intervenţia Congresului.


 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite