Mai mulţi militari saudiţi vor fi expulzaţi din SUA, ca urmare a atacului de la baza aeronavală din Pensacola

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste zece militari saudiţi care se pregăteau la instalaţiile militare ale SUA vor fi expulzaţi din SUA, după o anchetă care a urmat atacului mortal de luna trecută de la baza aeronavală din Pensacola, Florida, potrivit mai multor surse citate de CNN.

Saudiţii nu sunt acuzaţi de faptul că l-au ajutat pe sublocotenentul de 21 de ani care a ucis trei marinari americani în atacul din decembrie, au precizat două surse, dar se pare că unii dintre ei au legături cu mişcări extremiste, potrivit unei persoane familiare cu situaţia.

De asemenea, câţiva militari saudiţi sunt acuzaţi că ar avea în posesia lor pornografie infantilă, potrivit unui oficial din domeniul apărării şi unei persoane care are informaţii în acest sens. FBI şi Departamentul de Justiţie au refuzat să comenteze situaţia.

„După tragedia de la Pensacola, Departamenul Apărării a restricţionat accesul studenţilor militari din Arabia Saudită la programe de pregătire, în timp ce a desfăşurat o anchetă şi a analizat procedurile de acceptare a studenţilor străini”, a transmis colonelul Robert Carver, purtător de cuvânt al Departamentului Apărării. „Această pauză de la pregătire încă este în desfăşurare, în timp ce implementăm noi măsuri de securitate şi verificare”.

Aproximativ 12 tineri militari în pregătire de la baza din Pensacola au fost nevoiţi să rămână exclusiv în spaţiile lor de cazare cât timp FBI-ul a investigat atacul ca potenţial terorist şi Pentagonul a iniţiat o analiză a tuturor studenţilor militari saudiţi din ţară, un total de aproximativ 850.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite