John Kerry se va întâlni cu şeful diplomaţiei iraniene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de Stat american, John Kerry, se va întâlni săptămâna aceasta cu ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, la New York, anunţă Casa Albă, care nu exclude posibilitatea unei întrevederi între preşedinţii Barack Obama şi Hassan Rohani, relatează AFP.

„John Kerry se va întâlni cu omologii săi din cadrul P5+1, precum şi cu ministrul iranian de Externe”, a declarat Ben Rhodes, adjunctul consilierului prezidenţial american pentru Securitatea Naţională.


Întrebat dacă este posibilă o întâlnire a preşedintelui SUA cu omologul său iranian, Hassan Rohani, Rhodes nu a exclus această posibilitate.


Întrevederea lui Kerry cu Zarif, programată joi-după-amiază, va fi prima la acest nivel în cadrul negocierilor pe tema programului nuclear iranian şi are loc în contextul în care noua Administraţie de la Teheran a adoptat un ton conciliant.


„Suntem deschişi contactelor cu Guvernul iranian, la mai multe niveluri, dacă iranienii respectă obligaţiile de a răspunde preocupărilor comunităţii internaţionale referitoare la programul nuclear iranian”, a adăugat Rhodes.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite