În SUA, într-un garaj a fost găsită o rachetă nucleară din epoca Războiului Rece

0
Publicat:

Bărbatul care avea racheta nu a așteptat poliția și a fost „extrem de nemulțumit” că povestea a ajuns în presă.

Foto: www.primeair.org
Foto: www.primeair.org

O rachetă veche lansată în timpul Războiului Rece și care ar trebui să poarte un focos nuclear a fost găsită în garajul unuia dintre rezidenții americani.

Racheta nu era periculoasă, deoarece nu avea combustibil sau focos în ea, scrie BBC. Poliția a făcut descoperirea după ce a primit un apel de la Muzeul Național al Forțelor Aeriene SUA din Ohio. Un bărbat sunase muzeul cu o zi înainte și se oferise să doneze racheta care se află în garajul lui.

După ce au primit aceste informații, polițiștii au trimis un grup de specialiaști în dispozitive explozive la garajul bărbatului.

Poliția a declarat că în garaj a fost găsită o „rachetă aer-aer fără ghidare Douglas AIR-2 Genie (fostă MB-1) care transporta un focos nuclear W25 de 1,5 kilotone”.

Bărbatul care s-a oferit să dea racheta muzeului nu se aștepta să fie vizitat de poliție și a fost „extrem de nemulțumit” că povestea a atras atenția presei. Se pare că angajații Muzeului Național al Forțelor Aeriene nu l-au avertizat că au chemat poliția.

Proprietarul rachetei a spus că anterior a aparținut vecinului său și a fost cumpărată la vânzarea unei colecții private.

Poliția a lăsat racheta unui locuitor din zonă pentru ca aceasta să poată fi restaurată și expusă într-un muzeu”, a spus poliția.

Ce este racheta AIR-2 Genie

Racheta AIR-2 Genie a fost folosită de Statele Unite și Canada în timpul Războiului Rece. A fost dezvoltată în anii 1950 și a devenit prima rachetă nucleară aer-aer din lume și a fost concepută pentru a lovi bombardierele.

Racheta a fost folosită în exerciții o singură dată în istorie, în 1957. Producția de astfel de rachete a încetat în 1962, dar acestea au fost în serviciu în Statele Unite până la începutul anilor 1980.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite