În conflict cu Trump, redactorul-şef al postului Vocea Americii şi-a dat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Pack şi-a preluat postul la mai bine de doi ani de la nominalizare FOTO US Senate via cnbc.com
Michael Pack şi-a preluat postul la mai bine de doi ani de la nominalizare FOTO US Senate via cnbc.com

Redactorul-şef al Vocii Americii şi adjunctul său au demisionat luni, chiar în momentul în care omul lui Donald Trump a preluat conducerea agenţiei federale americane care administrează acest grup audiovizual.

Într-o scrisoare, directoarea Amanda Bennett şi adjuncta sa principală Sandra Sugawara le transmit angajaţilor Vocii Americii să muncească în continuare cu „pasiune” şi „integritate”. Potrivit lor, Michael Pack ar putea să-şi aleagă o echipă proprie.

Senatul american, condus de republicani, a aprobat în cursul acestei luni nominalizarea cineastului Michael Pack la conducerea agenţiei care se ocupă de instituţiile de presă finanţate de guvern, printre care şi Vocea Americii.

Acest post se află de câteva luni în colimatorul lui Donald Trump sub motivul că ar amplifica propaganda chineză. Preşedintele american s-a arătat revoltat de felul în care Vocea Americii a prezentat un spectacol de lumini care a marcat redeschiderea oraşului Wuhan, locul izbucnirii actualei pandemii de coronavirus şi aplicării primelor măsuri de restricţii.

„Dacă auziţi ce iese de la Vocea Americii este dezgustător, lucrurile pe care le spun ei sunt dezgustătoare faţă de ţara noastră”, a declarat Trump.

Michael Pack este un apropiat al activiştilor politici conservatori, între care Steve Bannon, un fost colaborator al lui Trump, relatează Reuters.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite