Hunter Biden urmează să pledeze vinovat pentru infracțiuni fiscale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul președintelui american Joe Biden, Hunter Biden, urmează să pledeze vinovat pentru două infracțiuni fiscale și să admită faptul că a deținut ilegal o armă de foc în timp ce era consumator de droguri, relatează BBC.

Hunter Biden a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției FOTO Getty Images
Hunter Biden a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției FOTO Getty Images

Procurorul din Delaware a depus documente care sugerează faptul că s-a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției, inclusiv pentru neplata unor impozite pe venit.

Este de așteptat ca Hunter Biden să fie de acord să urmeze un tratament antidrog și să fie monitorizat.

Probabil că prin termenii acordului acesta va scăpa de închisoare.

Înțelegerea trebuie însă să fie aprobată de un judecător.

Nu este clar când Hunter Biden va apărea în instanță pentru a pleda vinovat.

NBC News, care citează două surse familiare cu acordul de recunoaștere a vinovăției, a relatat că procurorul general al SUA pentru statul Delaware, David Weiss, a fost de acord să recomande judecătorului ca Hunter să primească o pedeapsă de eliberare condiționată pentru infracțiunile fiscale.

Weiss a fost numit în funcție de fostul președinte american Donald Trump, și i s-a permis să rămână în această poziție după alegerea lui Joe Biden pentru a continua o investigație aflată în curs la acel moment împotriva fiului lui Biden.

Weiss a depus două documente de acuzare, cunoscute sub numele de informări, împotriva lui Hunter, unul pentru infracțiuni fiscale și unul pentru acuzația de uz de armă de foc. Procurorii folosesc în mod obișnuit o informare pentru a-i acuza pe inculpații care au fost de acord să pledeze vinovați.

Un memorandum care rezumă termenii acordului de recunoaștere a vinovăției semnat de Hunter va fi prezentat public înaintea momentului în care acesta se va prezenta audierea în instanță, a scris un procuror din biroul lui Weiss într-o scrisoare adresată grefierului tribunalului federal din Delaware.

Hunter Biden, care de ani de zile se luptă cu abuzul de substanțe, a plătit în 2022 impozitele federale pe venit pe care nu le plătise pentru anii 2017 și 2018.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Ian Sams, a transmis pentru NBC News: "Președintele și Prima Doamnă își iubesc fiul și îl susțin în timp ce continuă să își reconstruiască viața. Nu vom avea alte comentarii".

Chris Clark, avocatul lui Hunter, a declarat: "Odată cu anunțul celor două acorduri dintre clientul meu, Hunter Biden, și Procuratura Statelor Unite pentru Districtul Delaware, înțeleg că ancheta de cinci ani asupra lui Hunter este rezolvată."

"Hunter își va asuma răspunderea pentru două cazuri de infracțiuni minore de neîndeplinire a obligațiilor de plată a impozitelor la scadență, în conformitate cu un acord de recunoaștere a vinovăției", a declarat Clark.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite